Leo’s leven 13: Kerstkoken op de BBQ, 2 geweldige series en volop de natuur in!

Goedemorgen mooie mensen en welkom op woensdag! Een dagje later dan normaal, maar ik lag gister in de kreukels wegens onegsteldheidsellende, dus het was ff tijd voor bankchillings in plaats van werk. Maar hier ben ik! Om u bij te praten over mijn afgelopen weekend. Een heel spannend weekend? Neen. Het is tenslotte minilockdown. Evengoed heb ik me uitstekend vermaakt met o.a. een heel seizoen Emily in Paris, een lunch aan het water, flinke BBQ sessies voor ons nieuwe boek en tuinieren met Teddy. Lees je mee?

Vrijdag: lunchen aan het water
Op vrijdag begon m’n dag met een sportklasje bij Robin. Daarna fietste ik naar huis door prach-tig weer. Ik ging thuis lekker aan het werk, maar merkte ook wel dat het echt vet mooi buiten was, dus besloten Jan en ik er rond lunchtijd even uit te gaan. We haalden een broodje bij de Kaashoek en stapten in de auto naar de Oosterplas. Man, wat wonen we toch fijn in Haarlem, aangrenzend aan zoveel mooie natuurgebieden.

Bij de Oosterplas aten we een broodje, terwijl we met onze bibsen in strandzand zaten ín het zonnetje. HEELIJK! Er was zelfs iemand aan het zwemmen :O.

IMG_6405

‘s Middags gingen we allebei weer aan het werk, maar ik stopte vroeg, omdat ik een lekkere kooksessie op de planning had. Vanavond maakte ik vegetarisch zoervleis uit het nieuwste boek van Laura de Grave: Lekker lokaal. Echt een prachtig boek met ALLES wat je wil weten over lokaal eten in Nederland. Met seizoenkalenders, handige overzichten van wat we allemaal hebben in Nederland (veel!!) en een heleboel vegetarische recepten. Echt een prachtig boek is het.

Ik maakte vanavond het vega zoervleis en dat was echttttttt geweldig. Ik zal nog even aan Lau vragen of ik het recept op mijn blog mag delen, want mensen; dit willll je. Of koop sowieso natuurlijk haar boek.

vega_zoervleis

Zaterdag: Gruwelijk Grillen!
Op zaterdag begonnen we met het koken voor de kerstspecial van Gruwelijk Grillen. Dat betekende dat we de kerstversiering van zolder haalden en ik in m’n kersttrui aan de slag ging. Heerlijk!

IMG_3406

34692428-035D-48A0-A2C2-7FEE327A57CD

‘s Avonds keken we onze favoriete serie op Apple TV+: Long Way Up. Deze serie is echt gewellllllllldig. Echt zoooooooo feel good. Over een geweldige vriendschap, prachtige natuur en heel veel avontuur. En de knappe Ewan McGregor. Echt een h e e r  l i j k e  serie. Het is absoluut m’n favoriete serie op het moment.

Zondag: Kerstkoken in Paris
Ook op zondag waren we de hele dag bezig met barbecueën voor het nieuwe boek. Echt een ideale lockdown-activiteit. We maakten vandaag 2 gerechtjes die erg goed lukten.

Tijdens de lunch maakte ik een salade met restjes. O.a. broccoli in witte-wijsaus, gegrilde peer, blauwe kaas, walnoten, spinazie en rucola. Mjam!

IMG_3435

Tijdens het BBQ-en ging ik nog even Tuinieren met Teddy. Dit vind ik altijd zo gezellig. Ted knaagt nooit aan bloemen of planten (behalve z’n kattengras), maar zodra ik ook maar iets in de tuin ga doen of bloemen ga verversen, zit Ted erbij. Zo gezellig :D.

IMG_3403

Ook ging ik even een stekje van m’n pannenkoekplant planten. De bovenste pannenkoekplant heb ik ooit gekocht in een winkel en de onderste is al een uitgegroeid stekje. Overigens kreeg ik op instagram duizend vragen over hoe m’n pannenkoek zo groot is geworden en ik heb natuurlijk geen idee. Hij staat 2 meter voor een raam (op het westen) en ik geef ‘m 1 keer per week water… That’s it?

IMG_3432

Jan zat ondertussen diep in de ronde van Vlaanderen en omdat ik een HEKEL (!!) heb aan sport op televisie, ben ik lekker naar de slaapkamer vertrokken en heb ik het hele eerste seizoen van Emily in Paris gebingewatcht. ‘s Avonds aten we wel gezellig met z’n twee, maar daarna ben ik lekker in bad gegaan, wederom met Emily in Paris. Heerlijk!

We bestelden trouwens eten via Thuisbezorgd.nl bij Freaking Vegan en dat was echt suuuuuper lekker. Echt een vette aanrader voor de Haarlemmers. Ik voeg ‘m deze week toe aan m’n overzicht van goede bestelrestaurants in Haarlem!

FullSizeRender

Maandag: werken & wandelen
Op maandag had ik helemaal de Emily-sfeer te pakken en vond ik het tijd om eindelijk weer eens iets fatsoenlijks aan te trekken. In plaats van dat gehang in slobbertrui en chillpants, stond ik mezelf op maandagochtend in een panty te hijsen (ging meteen stuk; snapte weer helemaal waarom ik zo’n hekel heb aan panty’s), m’n haren te krullen en make-up op m’n gezicht te smeren. Jan begreep er geen hol van, maar ik voelde ‘m even helemaal.

IMG_3447

IMG_3450

IMG_3454

Verder was ik maandag gewoon aan het werk. Ik hield me bezig met een blog over rijangst en dat was echt heerlijk om te schrijven. Je kunt hem hier lezen.

Na de lunch gingen we wederom even buiten wandelen. Dat proberen we zo vaak mogelijk te doen, omdat de herfst zo snel veranderd en de kleuren nu zo mooi zijn. En omdat het gewoon vrij belangrijk is voor je gezondheid om nu genoeg vitamine D binnen te harken.

Aan het begin van de avond ging ik sporten bij Robin. Ik had er voor de verandering eens zin in, maar toen ik er eenmaal bezig was ging het zooooo slecht. Ik had het bloedheet (heb ik altijd tijdens m’n ongesteldheid) en kon sommige oefeningen echt maar 4x eruit persen, in plaats van 8-10x. Ellende. Maar: A for effort, ik stond er maar wel.

En dat was mijn weekend mensen! Vrijdag ben ik er weer om je bij te praten over mijn doordeweek. Ik heb o.a. een online pubquiz op de planning, een digitale borrel en wat er verder komen zal, lees je vrijdag. Groetjes!

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

2 reacties op “Leo’s leven 13: Kerstkoken op de BBQ, 2 geweldige series en volop de natuur in!

  • Kirsten zegt:

    Wow ik had 2 weken geleden een paar keer het gevoel dat ik bijna van m’n stokje ging van de warmte.. Ik had de link niet gelegd, tot ik nu ineens terug denk en dus inderdaad ook ongesteld was!

  • Altijd leuk om je weekoverzicht te lezen. Ik reageer eigenlijk nooit, maar holy shit de herkenning dat er blijkbaar meer mensen zijn die het zo heet hebben als ze ongesteld zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *