Kant & klaar #70: Risotto met geroosterde pompoen van Lidl

Door Elske – Hallo daar! Misschien is het jullie al opgevallen, maar ik ben de laatste tijd wat eenkennig als het op supermarkten aankomt waar ik mijn kant-en-klaar maaltijden haal.  Lidl is de afgelopen tijd namelijk vaak langs gekomen in de recensies. Ook niet heel gek (vind ik zelf): ze hebben daar écht leuke kant-en-klaar maaltijden te koop. Zoals deze pompoen risotto die nu nieuw in de schappen ligt. Komt toch wel even goed uit met dit herfstige weer. Ik zag ze liggen tijdens mijn weekboodschappen en nam ze mee voor vandaag. Let’s test!

Het assortiment
Over het assortiment van Lidl heb ik al veel vaker wat verteld, maar over deze nieuwe risotto nog niet. Samen met een aantal andere producten (pompoen stamppot met feta!) heeft Lidl deze risotto toegevoegd aan hun herfst-assortiment. Leuk! Of ze voor langere periode in het schap blijven is nog de vraag, maar dus in ieder geval deze hele herfst. Voor €3,99 scoor je deze maaltijd. Dat is voor Lidl wellicht iets aan de dure kant, maar wanneer je het vergelijkt met deze risotto van de AH, is dat een zeer schappelijke prijs.

De bereiding
Je haalt het karton van de verpakking, prikt gaatjes in de folie en zet de risotto voor 5 minuten op 700 watt in de magnetron. Daarna nog een minuutje laten staan, even doorroeren en je kunt eten.

kant&klaar70_risotto_pompoen_2

De smaak
Naast geroosterde pompoen zitten in deze maaltijd ook champignons en is het afgemaakt met wat peterselie en parmezaanse kaas. De pompoen is heerlijk zacht en er zitten zelfs wat pompoenpitten doorheen. Die zijn zo zacht dat ze niet echt voor een bite zorgen, maar lekker vind ik het wel. De kaassaus die erbij zit, geeft deze risotto echt wat pit, wat nodig is, want pompoen op zichzelf kan vrij saai smaken. Maar niet deze pompoenrisotto! Verder vind ik de champignons goed bij de rest van de ingrediënten passen.

De rijstkorrel is lekker zacht en met de kaassaus is deze risotto smeuïg zoals ie hoort te zijn. Ik heb eigenlijk geen kritiek te geven op deze maaltijd! De asperge risotto van de Appie was tot nu toe mijn favoriete kant-en-klare risotto die ik gegeten heb, maar we hebben er een nieuwe favoriet bij hoor! Dan bewaar ik die met asperges voor de lente, en deze met pompoen voor de herfst 😉 Aanrader deze maaltijd!

Oke, dit was dus wederom een succesje van Lidl, maar de volgende keer zal ik met een maaltijd van een andere supermarkt voor Kant & klaar komen 🙂

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

5 reacties op “Kant & klaar #70: Risotto met geroosterde pompoen van Lidl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *