Kant & klaar #69: Gehaktballetjes in jus, aardappelen en sperzieboontjes van Lidl

Door Elske – Het herfstige weer doet echt zijn intrede in Nederland en ik krijg dan spontaan zin in extra warme maaltijden, zoals stamppot en soep. Én naar AVG (Aardappel Vlees/Vega en Groente) maaltijden. Toch, als je mij vraagt: ‘Hé Els, heb je zin om naar de supermarkt te fietsen, een zware zak met aardappelen op te halen, ze thuis te schillen én lang te koken?’, nouja.. dan weet je misschien wel wat mijn antwoord zal zijn.

Die zin in gehaktballen en aardappelen met jus bleef en toen ik door Lidl liep en deze maaltijd zag was ‘ie direct verkocht. Aan mij dus 😉 Toegegeven, qua uitstraling dacht ik niet direct ‘mijn hemel wat ziet dat er lekker uit’, maar het waren gekookte aardappelen. En gehaktbal. En jus. Dat was alles wat ik wilde op dat moment dus ik nam deze maaltijd (voor maar €2,99!) mee naar huis.

kant&klaar69_gehaktbal_aardappel_1

Het assortiment
Toevallig testte ik vorige week ook een maaltijd van Lidl (zie deze recensie) en daarin vertel ik je meer over het assortiment. Ook qua stamppot en maaltijden met aardappel zit dat assortiment overigens wel goed. Ze hebben vrij veel soorten waar je uit kunt kiezen, een stuk of 8. Én ik zag dus laatst in hun folder dat ze, net als bijv. de Appie, verse stamppotten en risotto’s gaan verkopen. Heel benieuwd naar!  Wie weet vang ik die voor de volgende kant & klaar.

De bereiding
6 minuten op 700 watt in je oude vertrouwde magnetron. Daarna nog een minuutje laten staan anders brand je je mond en je kunt eten. Sneller dan alleen al het aardappelen schillen zelf 😉

kant&klaar69_gehaktbal_aardappel_2

De smaak
Oke, wat mij direct opvalt: wat mega veel sperzieboontjes! Op de foto valt het nog niet eens zo op, maar serieus. Deze maaltijd bevat waarschijnlijk de grootste hoeveelheid aan groenten van alle afgelopen 68 test. Positief! Verder zien de boontjes er wel wat bleekjes uit (zoals ze ook uit een potje of blikje komen), maar ik had ook niet heel anders verwacht. Het kan beter, heb ik wel eens in andere kant-en-klare maaltijd gezien, maar dan zijn de boontjes meestal bevroren geweest en dat zijn deze natuurlijk niet.

Er zitten 2 gehaktballetjes bij deze maaltijd, van een prima grote. Toch is het belangrijkste de smaak en die zit wel goed hoor. Mjam! Hier heb ik echt van gesmuld. Heel lekker in combi met de jus. Precies waar ik zin in had!

De aardappelen, ja wat zeg ik ervan, het zijn gewoon kruimelige aardappelen die vrij saai zijn qua smaak zonder de jus. Dat hoort gewoon bij aardappel wat mij betreft en de jus geeft uiteindelijk voldoende smaak. Tref je toch ooit een kant-en-klare maaltijd waarbij de aardappelen zonder jus of saus wel lekker zoutig zijn, dan zit er waarschijnlijk een shitload aan zout in je maaltijd. Dat is bij deze gelukkig niet het geval.

Conclusie: heb je zin in AVG, geen zin om aardappelen te schillen of een gehaktbal te draaien, dan is deze maaltijd een aanrader! Gewoon simpel, maar lekker. Je krijgt voldoende groente en niet te veel zout binnen. En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

3 reacties op “Kant & klaar #69: Gehaktballetjes in jus, aardappelen en sperzieboontjes van Lidl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *