Leo’s leven 09: uiteten in Groningen, waardeloze herfstmarkt, een goed gesprek en zelfliefde

Goedemorgen mooie mensen! Welkom op deze druilerige dinsdag! Ik praat je vandaag bij over m’n afgelopen weekend. Ik ging naar familie, uit eten in Groningen, naar een waardeloze herfstmarkt in Baarlem, at m’n lievelingseten, werkte aan een vliering-project, startte m’n week met een goed gesprek, las een Donald duck en heb heel veel Teddy-spam. Lees je mee?

Vrijdag: naar Groningen
Wist je dat Jan en ik iedere ochtend worden gewekt door Tedmans? Maar gewoon écht brutaal. Hij loopt over ons heen, mept mij in m’n gezicht met z’n pootje (doet ie alleen bij mij), vanochtend níeste hij me wakker, maar meestal gaat ‘ie gewoon pontificaal ergens op ons zitten. Bijvoorbeeld op Jan z’n schouder, terwijl hij op z’n zij ligt:

IMG_2574
Geef eten

Op vrijdag werkte ik van 11 tot 3. Mijn zus was jarig en omdat het op een vrijdag viel, kon ik er makkelijk een keer naartoe gaan. ‘s Avonds zou ik met Sas uit eten gaan, maar dat wist ze zelf nog niet :d.

Dit is trouwens het cadeautje dat ik voor haar kocht; haar grote woonkamer kan wel wat eye catching accessoires gebruiken, dus deze bulldog is er behoorlijk op z’n plaats. Teddy was uiteraard nieuwsgierig naar dit nieuwe wezen…

IMG_2601

IMG_2621
Ik lunchte vandaag met tosti’s en las de One World. Een tijdje geleden heb ik me geabonneerd op dit tijdschrift om wat meer over de wereld te lezen en ik had er echt weken op gewacht totdat ‘ie op de mat lag. Eindelijk is het zo ver. Fijn!

De rit naar Groningen duurde wel echt super lang. 100km/h rijden op een snelweg voor 2,5 uur lang is zooooo saai. Ik had ook weinig nieuwe podcasts die ik kon luisteren, dus het was echt ff doorbijten, dit ritje. Als iemand nog een vette podcast weet? Ik ben fan van (en heb dus alles al geluisterd van): de eeuw van de amateur, de krokante leesmap, man man man, brand in het landhuis, blankenberge tapes, showbizzmoord, moord op patrick, kofferbakmoord, daders, datevermaak, damn honey en de laatste dans. Ja; ik luister veel, haha.

IMG_6279
Met m’n bijzonder slecht ingepakte cadeau op naar Groningen!

Eenmaal aangekomen in Groningen vertrokken Sas en ik bijna meteen naar het restaurant. We gingen een avondje uitgebreid dineren bij Uit de buurt in Groningen Stad. Echt een súper leuk restaurant en we hebben erg lekker gegeten. Wat een fijne avond <3.

IMG_2631

Schermafbeelding 2020-10-06 om 09.52.48

Zaterdag: herfstdag
Op zaterdag werden we natuurlijk allemaal al vroeg gewekt door m’n neefjes. ‘s Ochtends hingen we lekker in het huis van Sas & Yor en rond lunchtijd kwamen mijn ouders ook op bezoek (net aan 3 mensen op bezoek, het mocht nog) en hebben we even samen geluncht.

IMG_2637

Daarna was het voor mij tijd voor de lange rit naar huis; weer 2,5 uur in de auto…

Eenmaal thuis had ik echt zin in zo’n druilerige zaterdagavond; ik dronk een heerlijk speciaalbiertje, kookte m’n lievelingseten en had een heerlijk avondje met m’n liefde op de bank.

IMG_2644

IMG_2656
Kip kerrie volgens dit recept <3

Zondag: administratie 
Op zondag was het dierendag! En schandalig genoeg had ik niets voor Tedmans geregeld. Ik wilde z’n lievelingssnoepjes kopen, maar die waren online uitverkocht en ik had geen tijd gehad om een nieuw kattengras-plantje voor ‘m te kopen. Gelukkig is het hier iedere dag dierendag en hij kreeg wat extra sperziebonen haha <3.

38345160-08F1-497E-A451-41760EE88144

Op zondagochtend gingen we als eerst even naar een herfstmarkt in de kweektuin in Haarlem Noord. Ik hoopte op een soort sunday-market zoals in Amsterdam in het Westerpark (fijne vibes, minimaal aantal knutselprojecten, verse pompoenen, koffietjes, taartjes en andere mooie producten), maar het was eeeeecht een waardeloze herfstmarkt. Er stonden 8 half lege knutselkraampjes, 1 kraampje met kleine pompoenen en nog wat totaal onduidelijke dingen. Er was 1 plek voor koffie, maar de algehele ambiance was zo ongezellig, dat we na 10 minuten alweer weg zijn gegaan, haha. Geen succes.

IMG_2665

Verder stond zondagmiddag in het teken van administratie. We deden weer even onze gezamenlijke maandelijkse administratie en hadden eindelijk groene cijfers. YES!

IMG_2668

En daarna ging ik aan de slag met mijn zakelijke administratie voor Q3; die vrij slecht was. 50% minder inkomsten. #sad.

IMG_2678

Rond een uurtje of half 8 was ik klaar met m’n administratie en ging ik nog even iets doen aar ik blij van word; dingen met m’n handen doen. In dit geval; een hark aan het dak schroeven, zodat ik daar m’n jassen kan ophangen. Ik wil al heel lang een roede op onze vliering en het kwam er steeds niet van en nu had ik opeens het geniale idee dat ik de hark, die toch ongebruikt op ons dakterras staat, hier wel voor kon gebruiken. Scheelt geld voor een nieuwe roede en de hark gebruiken we op ons dakterras toch niet ;-). Vet chill dit.

IMG_2680

Daarna had ik een lekker avondje met Tedmans op de bank. Teddy mocht op de chillste plek zitten – het is tenslotte dierendag. Oh en ik at vrij treurig voedsel; sla, tomaat en pizza-restjes die we nog in huis hadden, haha.

IMG_2684

Maar! Het was wel echt een topavond, want ik besloot weer eens in Lord of the Rings te duiken. Ik kijk gewoon iedere keer een klein stukje; alsof het een serie is. HEERLIJK!

IMG_2688

Maandag: ellende en fijnheid
Maandag was het weer een nieuwe week en omdat vorige week zo’n ruk week was, wilde ik er nu weer tegenaan. But first coffee…

IMG_2693

En potverdikke wat was het dónker vandaag. Ergens wel lekker; echt zo’n herfstige regendag, maar het was wel echt bizar donker in huis. Bij jullie ook?

IMG_2694

M’n maandag begon enigszins gemotiveerd en ik maakte een mooie weekplanning, maar Jan en ik kwamen op een gegeven moment in gesprek over dat ik er toch niet echt lekker in zit. Vorige week was echt een stomme week en m’n tegenvallende cijfers voor Q3 gingen me ook niet in de koude kleren zitten. Ik voel me gewoon algeheel blegh en heb weer heel erg last van m’n eigen ambitie.

Ik wil steeds meer en beter en daar heb ik eigenlijk altijd wel last van, maar ik zit nu in zo’n spiraal waarbij ik mezelf te veel vergelijk met anderen die het in mijn oog beter doen, en daar word je niet bepaald een blijer mens van. Jan wist me weer even héél goed te herinneren dat ik een andere koers wil; ik wil niet iemand zijn die 80 uur per week werkt, een heel team aanstuurt met alle verantwoordelijkheid die erbij komt kijken en in vaste uren moet werken. Ik wil dat mijn leven draait om leven ipv werken en dat betekent dat ik dingen doe waar ik blij van word, in plaats van de dingen voor laat  gaan waar ik geld aan verdien.

Soms vergeet ik dat even en m’n eigen ambitie is sky high (ik heb altijd duizend dromen en plannen en zie nog een miljard manieren om m’n bedrijf succesvol uit te breiden), dus dat botst nog wel eens met het gevoel dat ik niet m’n hele leven in het teken van hard werken wil zetten. En dát botst dan weer totaal met het feit dat m’n inkomsten teruglopen vanwege die stomme pandemie.

Maar het was echt mega fijn om er met Jan over te kletsen. En uiteindelijk ging ik maandag wel gewoon lekker aan het werk. Ik hield me bezig met statistieken, schreef een heleboel recepten uit en beantwoordde wat belangrijke mails en toen was het tijd voor chillings.

Ik was eigenlijk van plan om lekker te gaan koken, maar onweer gooide roet in het eten. Teddy is echt vét bang voor onweer (arme poes) en m’n poezenmoederhart ging helemaal aan.

b49fe868-a12e-4b89-b16a-e9e8578bfd4c

Ik kreeg m’n bange poesje onder het bed vandaan en na een chillsessie in de badkamer (minder last van onweer), zijn we samen naar beneden gegaan en is Ted heel dicht tegen me aan gekropen op de bank. Dit doet ‘ie bijna nooit, alleen als ‘ie bang is hahaha.

IMG_2712

Samen hebben we lekker de Donald duck gelezen, terwijl het buiten te keer ging.

IMG_2718

‘s Avonds had ik echt een topavond, die helemaal om zelfliefde draaide. Ik ging sporten, bestelde eten bij thuisbezorgd, lakte m’n nagels, ging nog even creatief photoshoppen en dook daarna lekker vroeg m’n bed in met Lord of the Rings. HEERLIJK!

IMG_2720

IMG_2722

En nu is het dinsdag! Ik ga zo eerst even boodschappen doen, zodat ik de komende dagen genoeg gezond en lekker eten in huis heb (ik ga tompoezen kopen; je moet tenslotte zelf een feestje van het leven maken). Daarna ga ik lekker aan het werk. De komende dagen worden rustig en daar heb ik heel veel zin in. Ik heb echt zin om even wat fijne dingen met m’n handen te doen en heb wat leuke klusjes in het vooruitzicht. Ik vertel je er vrijdag over!

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

23 reacties op “Leo’s leven 09: uiteten in Groningen, waardeloze herfstmarkt, een goed gesprek en zelfliefde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *