Kant & klaar #60: Maaltijdsalade Kip Madras met zoete aardappel en masala-dressing van Plus

Door Elske – Hallo daar! Daar ben ik weer met een nieuwe maaltijd getest in deze kant & klaar serie. Zestig (!) recensies down, maar hoeveel nog te gaan? Als het aan mij ligt spelen we de hele kant-en-klaar wereld uit in ieder geval 😀 Toegegeven, ik was een beetje verveeld door de standaard supermarkten waar ik kwam. Hoewel ze veel doorontwikkelen qua kant-en-klare maaltijden (verbeterde recepturen, seizoensproducten, nieuwe foodtrends volgen) was ik even toe aan een andere omgeving. En zo belandde ik bij de Plus; Leo shopt hier regelmatig, maar ik kom er eigenlijk zelden. Andere supermarkten waar ik nooit kom zijn Dirk of Coop. Waar doen jullie je boodschappen meestal? Laat het even weten in de comments, misschien dat ik dan vaker een uitstapje naar een andere super maak 😉

Goed, bij de plus dus. Ik nam twee maaltijden mee waar ik nieuwsgierig naar was. De recensie van de maaltijdsalade lees je vandaag. Volgende week kun je meer lezen over een mihoen met spek in zoetzure saus. Klaar voor? Let’s test!

kant&klaar60_kipmadras_1

Het assortiment
Zoals dus gezegd kom ik amper bij Plus, dus ik wist van tevoren niet wat het assortiment zou zijn. Toen ik langs de schappen liep werd ik aangenaam verrast; er was behoorlijk veel keuze en variatie! Zoals deze maaltijdsalade. Uiteraard zat de standaard Caesar in het assortiment, maar ook deze met Kip madras en zoete aardappel. Toch iets aparter en, naar mijn mening, wat meer spannende ingrediënten. De prijs van de maaltijdsalade viel me ook erg mee: €3,59 .

De bereiding
Ik geloof dat we dit onderdeel kunnen overslaan toch?

kant&klaar60_kipmadras_3

De smaak
Eerste reactie: lekker! De kip is goed op smaak. Ik weet niet of het direct madras is, maar het lijkt er in ieder geval op. Lekker! De masala dressing past er goed bij. Deze had wel iets vloeibaarder gemogen, het had meer de dikte van een stevige saus i.p.v. van een dressing. Maar was evengoed te mengen en te eten.

Dit is één van de eerste salades waarbij ik geen uitgedroogde komkommer, maar lekkere verse stukjes paprika kreeg. Volgens de verpakking moeten er ook nog sperzieboontjes in zitten, maar die vind ik nergens terug.

Conclusie: ik vond de salade erg lekker! Waarom? Omdat ‘ie niet snel verveeld qua smaken, zoals toch veel andere salades dat wel hebben. Je proeft, mede door de dressing en de marinade van de kip, met iedere hap net wat anders en dat houd het eten lekker en leuk. Dus ja, ik geef deze salade een goede recensie; tussen de 3 en 4 sterren! Waarom geen 5? Omdat ik deze salade niet vullend genoeg vond als maaltijd. Misschien voor de lunch-maaltijd, maar zeker niet in de avond. Komt waarschijnlijk omdat er niet heel veel zoete aardappel in zat. Dat mocht wel een onsje meer zijn, maar verder: aanrader!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *