Plaattaart met courgette, truffelerwtjes en citroen

Hoi allemaal! Gisteravond was het weer eens tijd voor een fatsoenlijk maaltje. Ik had intens de behoefte aan groentes en aan lekker en maakte daarom een plaattaart met zoete aardappel, courgette, rucola én erwtjes. En het was bijzonder geslaagd! Als smaakmakers gebruikte ik in dit recept gember, citroen en truffel, dus ook wat dat betreft zat het helemaal goed.

Klinkt dit lekker? Aan de slag dan!

Nodig voor twee personen: 1 plaattaart tante fanny flammkuchendeeg – 1 courgette – 2 zoete aardappels – een handje bevroren erwtjes – 1/2 bol buffelmozzarella – klein blokje verse gember – 1 klein kuipje crème fraîche –  beetje cayennepeper – beetje truffelolie – handje rucola – 1/2 citroen

Rol het deeg uit over de met bakpapier beklede bakplaat en smeer de bodem in met crème fraîche. Snijd gember helemaal fijn en verdeel over de bodem. Strooi er ook wat zout en peper over.

Schil de zoete aardappelen en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd ook de courgette in dunne plakjes. Meng de zoete aardappel met wat normale olie en een beetje cayennepeper. Verdeel de schijfjes zoete aardappel en courgette dan om en om over de bakplaat.

Meng de erwtjes met een beetje truffelolie en wat zout door elkaar en verdeel die dan over de plaattaart. Zet dit vervolgens 25 minuten op 200 of 220C in de oven. Het is klaar wanneer de plaattaart mooi goudbruin is en de zoete aardappel er gebakken uitziet.

Verdeel er dan nog wat mozzarella over, een beetje rucola en pers er een beetje citroensap over uit. Klaar is je avondmaaldje!

Eet smakelijk <3.

IMG_5902

Hoewel bij ons de zoete aardappel nog een beetje te dik gesneden was en daardoor niet helemaal lekker doorbakken, vond ik het wel een vet lekker avondmaal. Echt lekker veel groentes en het voelde gezond. En smaakvol! Mjam. Zeker voor herhaling vatbaar als je het mij vraagt :).

Gruwelijk Grillen is al 600x verkocht!
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €8,95 voor jezelf óf iemand anders (hallo Vaderdag!) en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

2 reacties op “Plaattaart met courgette, truffelerwtjes en citroen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *