Kant & klaar #38: Stoofpot jachtschotel met zoete aardappelpuree van AH

Door Elske – Hee jij! Op het moment van schrijven is het echt herfstweer in NL. Je weet wel: van die druilige, grijze dagen waarin het niet lijkt te stoppen met miezeren en de zon zich amper laat zien. Nouja, je kent het: je hebt het waarschijnlijk zelf ook meegemaakt ūüėČ

Wanneer dat weer zijn intrede doet in Nederland, de verwarming weer aan gaat en het tijd is voor dikke truien in plaats van t-shirts , krijg ik meteen zin in twee dingen: stoofpotjes en pepernoten. Niet in combinatie overigens. Er zijn grenzen.

Ik vind stoofpotjes heer-lijk (ik heb bijv. al heel lang dit recept van Leo op mijn to make Рlijstje staan), maar er zit voor mij één heel groot nadeel aan, wat te omschrijven valt in twee woorden en negen letters: duurt lang. Dus ik zag mijn kans schoon en ging op zoek naar een lekkere kant-en-klare stoofpot. De Albert Heijn bood uitkomst met deze jachtschotel met zilverui, champignons, rundvlees en zoete aardappelpuree. Precies waar ik zin in had! Ben je benieuwd naar mijn mening over deze kant-en-klare maaltijd? Lees dan verder mee!

Het assortiment
De AH heeft meedacht in de overgang van de zomer naar herfst en meteen drie nieuwe kant-en-klare stoof-maaltijden aan het assortiment toegevoegd. Deze jachtschotel dus, samen met ‘stoofpotje runderstoof’ en ‘stoofpotje goulash’.¬† Ze leken mij alle drie lekker, maar de zoete aardappelpuree in de jachtschotel sprak mij wel aan dus die ging mee naar huis. Was nog de goedkoopste ook: ha! Voor ‘maar’ ‚ā¨2,99 en dat vind ik vrij goedkoop voor de AH. De andere stoofpotjes kosten een halve euro meer. Nog steeds niet duur naar mijn mening.

De bereiding
Gaatjes in het folie prikken, in de magnetron stoppen, en voor 5 minuten op 800 watt verwarmen. Daarna is het etenstijd!

kant&klaar38_stoofpot_jachtschotel_3

De smaak
Wat zal ik hier eens van zeggen.. Ja, nou, het ziet er misschien ranzig uit, maar het was echt lekker! Man, wat een verrassing. Ik had zin in stoofpot en dat kreeg ik! Gezien het uiterlijk van deze maaltijd had ik verwacht dat dit een deceptie zou zijn, maar dat was het dus niet. De zoete aardappelpuree was romig zacht en een goede smaak van zoete aardappel. De stoofpot zelf heb ik ook niets op aan te merken. Je proefde zelfs goed de groente terug. Puntje van kritiek: daar had wel iets meer van aanwezig mogen zijn. Maar goed, ik heb mijn bakje in ieder geval intens schoon gegeten… De portie had daarom misschien wel wat groter mogen zijn, maar ik had hier voor het moment voldoende aan en ik was gevuld.

Toegegeven: nog steeds heb ik liever het stoofpotje zoals mijn moeder hem maakt, met nog wat grove stukken groente in de stoofpot zelf en grove stukken gestampte aardappel in de aardappelpuree. Maar voor deze prijs zou ik zelf geen moeite doen… Vind dit echt een aanrader als je geen zin hebt in moeite doen, maar wel in stoofpot. Ik ga deze in ieder geval vaker halen! En jaaaa, ook ooit een keer tijd maken om dat stoofvlees in bruin bier van Leo te maken. Echt.

Volg Leo’s leven via¬†INSTAGRAM¬†en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via¬†FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ze drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *