Kant & klaar #58: 2x Maaltijdsalades met kip (caesar en gerookte kip) van Jumbo

Door Elske – Hoi! Vandaag niet één maar twee kant & klaar recensies! Waarom? Omdat mijn vriend en ik beide geen tijd hadden om te koken. Dus hij nam op zijn weg naar huis wat mee van de supermarkt. Hij kwam thuis met deze twee maaltijdsalades. Omdat we beide altijd nieuwsgierig zijn hoe het andere gerecht smaakt deelden we.

Dit had ik natuurlijk in twee recensies op kunnen delen, zoals de Aziatische maaltijden van Lidl de afgelopen keren, maar vandaag doe ik het in één recensie. Ready? Laat het grote testen beginnen!

Het assortiment
De Jumbo heeft behoorlijk veel maaltijdsalades in het koelschap en ik word daar wel vrolijk van. Niet alleen de standaard, maar ook salades met seizoensingrediënten, geschikt voor vegetariërs, zelfs een vegan variant als ik me goed herinner en ook een paar leuke combinaties zoals met gerookte kip en guacamole.

Daarom was ik een tikkeltje teleurgesteld toen mijn vriend met deze twee maaltijden thuis kwam: kip Caesar en gerookte kip. Hahah, het is duidelijk. Hij is meer van de basic maaltijden en hoeft al die ‘aparte combinaties’ niet. Prima! Vandaag testten we deze twee, want die zijn nog niet in deze serie kant & klaar voorbij gekomen. Dit keer waren ze in de aanbieding; 2 maaltijdsalades voor €6,50, maar normaliter kosten ze €4,15 (caesar) en €4,36 (gegrilde kip). Vrij prijzig, wanneer je het vergelijkt met de Caesar maaltijdsalade van Lidl die ik eerder testte.

De bereiding
Dit is het fijne aan kant-en-klare maaltijdsalades, je hoeft niets meer te doen! Je doet alles bij elkaar in een bak, roert het goed door en voilá: klaar om te eten!

De smaak
Om het eet-gebeuren toch nog enigszins structureel te laten verlopen kozen we op voorhand beide een salade uit waar we de voorkeur voor hadden. En daarna deelden we met elkaar. Gelukkig bleek dat voor beide partijen een verschillende uitkomst, anders werd het vechten 😉 Mijn vriend koos Caesar en ik dus blijkbaar voor de gegrilde kip.

Maaltijdsalade_gerooktekip_jumbo

De gerookte kip salade vond ik.. tja. echt mwoah. Het smaakte niet slecht, maar ik vond de honing-mosterd dressing niet heel sprekend. Gewoon een beetje saai. Had wel iets smaakvoller gekund, nu proefde ik vooral zoet en weinig mosterd. De gerookte kip was goed op smaak en daar zaten voldoende grote stukken van in de salade. Een plus. Iets waar ik me juist zo op had verheugd was de appel in combinatie met de kip. Ik hou wel van een zoetje in maaltijdsalades, zeker met het zoute van gerookte kip. En ja, dit was lekker, maar serieus? Waarom zitten hier maar 4 stukjes appel in? Alsof appel zo duur is… Toch een dingetje wat me vaak stoort aan maaltijdsalades. Ze pleuren die hele plastic bak vol met sla (goedkoop) en zijn dan zuinig met de rest van de ingrediënten (duur). Goed, tot zover mijn gezeur. Laten we verder gaan met de Caesar maaltijdsalade.
Maaltijdsalade_caesar_jumbo

Tot mijn verrassing smaakte deze salade mij veel beter. De dressing is lekker romig, zoals hoort bij een Caesar, de croutons (die overigens ook bij gerookte kip salade zaten, maar ik daar niet zo bij vond passen) zijn erg lekker knapperig en kruidig én het ei smaakt er goed bij. Maar, ook hier zit een maar aan, ik vind deze salade behoorlijk saai voor zijn prijs. Ik weet dat een Caesar normaal niet heel veel meer ingrediënten heeft dan die hier in zitten, maar toch. Tja, kan er gewoon niet laaiend enthousiast van worden. Het is een basic salade, zoals ie hoort, maar had dan in mijn beleving een euro of meer goedkoper gekund.

Conclusie, 2-3 sterren. De gerookte kip was qua ingrediënten meer speciaal, maar vond ik niet top qua smaak. De Caesar vond ik smakelijker, maar die was qua ingrediënten weer wat saai. Beide salades vond ik te duur voor de originele prijs, maar omdat we ze in de aanbieding kochten kon het er voor nu mee door. Volgende keer gaan we voor een andere variant!

Ben je nou op zoek naar een maaltijdsalade die betere recensies kreeg? Probeer deze met grote garnalen van AH of de kip ketjap van Lidl!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

Eén reactie op “Kant & klaar #58: 2x Maaltijdsalades met kip (caesar en gerookte kip) van Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *