Leo’s dagboek 25 mei: een heerlijke maandag

Goedemorgen goed volk! Het is dinsdag, het zonnetje schijnt en ik ben nog steeds buitengewoon vrolijk. Vandaag wordt geen spectaculaire dag, maar ik heb helemaal zin om m’n werk snel af te ronden, zodat ik kan genieten van het zonnetje. Gauw aan de slag dus.

Allereerst praat ik je bij over gisteren. Het was écht een maandag en dat klinkt negatief, maar het was juist echt een heerlijke, productieve maandag. Ik was lekker aan het bloggen, dingen aan het doen voor het e-book en ik heb zélfs even in m’n mailbox gezeten (haha, erg dit).

Work work work
Ik begon m’n dag met een enorme schoonmaaksessie. Jan en ik hebben de afspraak dat een van ons om het weekend stofzuigt, maar dit gebeurt NOOIT in het weekend omdat we dan andere dingen aan het doen zijn. Dus altijd op maandagochtend staat een van ons twee diehard te stofzuigen. En ik heb er zoooo’n hekel aan. Het is wel heel bevredigend werk (ik ga heel erg goed op een lekker schoon en opgeruimd huis), maar tegelijkertijd is het huis na een dag weer ZO stoffig. Is dat iets van oude huizen?! We krijgen het stof niet weg… Dat Teddy veel haren verliest helpt ook niet mee, maar zelfs zonder de haren van Ted is het hier een grote stoffige toestand…

Maar goed; rond een uurtje of 10 zat ik achter m’n bureau en stond het huis er weer lekker bij. Opgeruimd, fris, schone kattenbak, wasje gedraaid. Tijd om te werken.

‘s Ochtends hield ik me bezig met m’n dagboek, Facebook-berichten inplannen en het persbericht van Gruwelijk Grillen finetunen. En toen was het tijd voor lunch!

IMG_4493

Lunchen als een God in… je achtertuin
Op maandagavond sport ik om 7 uur in het park, dus dat is met avondeten een beetje onhandig. Nu leek het me een slim idee om dan gewoon ‘s middags al warm te eten, en dan ‘s avonds nog een broodje ofzo. En dus stond ik tussen de middag heer-lijk klassieke asperges klaar te maken. MJAM!

IMG_4498
Recept hierzo!

Bol.com prijs-ellende
Daarna ging ik weer naar kantoor (lees: de kamer boven), maar wel met moeite want mensennnnnn wat was het lekker weer op ons dakterras! Maar er was ook werk aan de winkel, dus let’s go. Ik verdiepte me in Kobo en doe (nog steeds) een poging om ons e-book op bol.com te krijgen. Veel werk, maar ik heb het idee dat het me gaat lukken. Wel zijn de kleuren van het boek wat anders en wordt de prijs wat hoger, want meine gute wat pakken andere partijen er een hoop geld op. Om je even een voorbeeld te geven; als je je e-book via de officiële weg op bol.com probeert te krijgen, krijg je van de €6,95 (wat de verkoopprijs is), zelf €2 per boek. INSANE. Dat gaan we dus niet doen. Maar! Ik vind wel een weg hoop ik. En tot die tijd (en daarna) blijft het boek natuurlijk gewoon te koop via Etsy (die pakken veel minder percentage per boek).

IMG_4509

Verder ging ik aan de slag met de perslijst, verzamelde ik bloggers en influencers en dook ik eindelijk weer m’n mailbox in. Er zitten nu nog 27 mensen op antwoord te wachten, maar dat is in ieder geval een soort van behapbaar.

Oh én naast collega Jan hebben we nu ook een collega Teddy op kantoor. Die heeft opeens het kleed uitgevonden als nieuwe chillspot:

IMG_4603

Vrij!
Aan het einde van de middag vond ik ‘t mooi geweest qua werk. Jan en ik gingen nog heel even naar buiten om Jan’s nieuwe sneakers te fotograferen en we haalden bloemetjes voor in huis <3.

Schermafbeelding 2020-05-26 om 09.19.45

IMG_4511

‘s Avonds kwam eindelijk weer eens m’n weekmenu op Instagram, met heel veel nieuwe recepten die de afgelopen week online zijn gekomen. Check dat vooral ook ff op m’n blog 😀 #nujehiertochbent.

IMG_4604

Ennnn toen ging ik om 19u sporten.

IMG_4614

En wat denk je? At ik na het sporten een boterham, omdat we ‘s middags al warm hadden gegeten? Natúúrlijk niet. In de vriezer vond ik nog een restje Vlaamse frieten en burgers en toen werd het een #nietzomeatfreemonday en aten we voor de 3e avond op rij friet als avondeten. SLECHT. Vanavond een nieuwe poging tot fatsoenlijk leven XD.

Ik spreek je morgen!

Support your local foodblogger
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €6,95 voor jezelf óf iemand anders <3 en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

2 reacties op “Leo’s dagboek 25 mei: een heerlijke maandag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *