Kant & klaar #49: Maaltijdsalade couscous met falafel van Albert Heijn

Door Elske – In deze kant & klaar zie je twee tekenen van het feit dat ik midden in een verbouwing zit. Het eerste is uiteraard de 35% korting sticker, want er wordt op de kleintjes gelet. Die anderhalve euro die ik op deze maaltijd bespaarde door de korting, kon ik vanavond weer aan een extra kwast uitgeven bij de bouwmarkt. Ik bedoel maar.

Het tweede teken is dat ik voor een maaltijdsalade koos. Na alle kleffe broodjes (met of zonder betonstof), chocolade, koekjes en knakworsten had ik deze avond zin in iets met voldoende groente. Dat kon deze maaltijd mij bieden, aldus de verpakking. En korting én enigzins gezond: mijn keuze was gemaakt!

Het assortiment
Volgens mij hoef ik hier niet meer uitgebreid bij stil te staan. Eerder zijn er namelijk al een behoorlijk aantal AH-maaltijdsalades getest in deze serie, waar ik al vertel over het assortiment. Kort samengevat is het assortiment uitgebreid en voor ieder wat wils. Chill 🙂 Volgens de verpakking bevat deze maaltijdsalade kruidige falafel, couscous, veldsla, rucola, cashewnootjes en een granaatappelvinaigrette. De verkoopprijs is €4,49 en je koopt hem dus bij de Albert Heijn. De salade is niet alleen vegetarisch, maar ook geschikt voor veganisten.

De bereiding
Ook hier hoef ik niet veel woorden aan vuil te maken. Je ontdoet alles van zijn plastic behalve de grote bak, pleurt het bij elkaar in, roer het goed door elkaar en voilà. Het ontstaan van je avondeten ging nog nooit zo snel.

kant&klaar49_couscousfalafel_3

De smaak
Uiteraard is dit het belangrijkste onderdeel van de recensie. Laten we positief starten. Iets wat ik opvallend vond was dat de falafel niet gortdroog, maar juist redelijk mals was. Beter! Dat is bijzonder, want normaal vind ik kant-en-klare falafel al gauw aan de droge kant. Verder vind ik de combinatie van couscous met falafel, veldsla en granaatappeldressing erg lekker. De nootjes geven een fijne tegenhanger en zorgen voor wat extra bite.

Dan nu tijd voor een wat meer kritische noot (ha-ha): de rode ui. Ik vind rode ui best prima, maar alleen als het goed, ik herhaal goed, gedoseerd is. ‘Wat is dan goed gedoseerd, Els?’  hoor ik je denken. Nou, in ieder geval niet zo prominent aanwezig dat je halve ringen uit je salade moet halen omdat je anders bang bent dat je ze na 3 uur nog steeds proeft. Hier zijn ze niet zuinig mee geweest, halleluja. Minimaal de helft van de rode ui heb ik uit de salade gevist. Vind ik toch jammer en nadelig voor de smaak. Minpuntje!

Al met al een prima salade die ik vooral aantrekkelijk vond omdat er genoeg groente in zaten en ‘ie prima vulde. Met name de dressing en de falafel vond ik bijzonder en lekker, de rest was gewoon oké: 3 sterren!

Wat is jouw favoriete maaltijdsalade?

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *