Snelle bami met gember, ei en saus van pindakaas

Door Elske – Hee jij! Laatst schreef ik deze blogpost en ik had opeens een intense craving naar bami. Dat is opvallend, want dat heb ik eigenlijk nooit met bami. Maar nu dus wel, thanks Leo haha, maar serieus. Ik ontdekte dat gember een uitkomst is wanneer je bami klaarmaakt; geeft net wat meer pit. Dus ik maakte een soort van bami a la Leonie klaar, maar net Leoniet (haha, super goeie woordgrap Els), want ik gaf er mijn eigen draai aan.  En dat was een draai met pindakaas, want liefde voor pindakaas en daar maak ik altijd mijn pindasaus mee. Klaar voor het, vet makkelijke, recept? Let’s bami!

Voor één persoon: 3 ‘nestjes’ mie- 250 gram chinese wokgroente – 1 teentje knoflook – 1,5 cm gember – 1 ei- ketjap – 100% pindakaas met stukjes noot (bijv. deze) – optioneel: handje pinda’s

Kook de mie volgens de verpakking. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en pers daarboven een teentje knoflook uit. Snijd de gember in kleine stukjes, voeg toe aan de knoflook en voeg na een minuut bakken ook het zakje wokgroentes toe. Wok dit 5 minuten op hoog vuur, geef wat smaak met peper, zout en een scheutje ketjap. Roer ondertussen even je mie door met een vork zodat het niet aan elkaar blijft plakken.

Goed, terug naar de wokpan met groentes. Schuif de groentes naar 1 kant de pan, tik het ei aan de rand van de pan kapot, laat het vallen in het ‘lege’ deel van de wokpan en houd de pan scheef. Roer dit, totdat er een soort scrammbled egg effect ontstaat. Dit gaat super snel en duurt waarschijnlijk max. 30 seconden. Zet het vuur zacht en de pan weer recht of plat neer en roer alles door elkaar.

Nu mag je de pindakaas toevoegen aan het mengsel. Doe dit naar smaak. Ik hou van pindakaas dus deed twee volle eetlepels (wel eerst even roer in de pot, anders heb je alleen maar olie in je bami), maar je kunt er ook één gebruiken als je wilt. Zoveel eetlepels pindakaas als je gebruikt hebt, zoveel eetlepels water voeg je ook toe. Roer goed door, giet de mie af en voeg ook toe aan de wokpan. Roer alles goed door elkaar en top af met een extra drizzle pindakaas en een handje pinda’s. Ik gebruikte gezouten, want die had ik toevallig in huis, maar ongezouten werkt waarschijnlijk ook prima.

MJAM! Super lekker en ik was zeer content met deze eerste ervaring gember-in-mijn-bami.  Heb jij nog een smakelijke toevoeging aan deze #vegamaandag bami? Laat het hieronder weten, vind ik leuk 😀

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel Leo’s eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *