Pasta met gerookte kip en saus van avocado en spinazie

Door Elske – Hoi! Gisteren had ik wederom een paar groentes in mijn koelkast liggen die lagen te verrotten. ZO zonde. Eerlijk: ik kan er echt slecht tegen als ik eten moet weggooien, daarom ga ik liever wat vaker naar de supermarkt dan dat ik één keer in de week boodschappen doe en dan dus van alles van te voren moet gaan plannen en al moet bedenken wat ik de hele week ga eten. Vooral in dat laatste ben ik slecht dus mocht het eens voorkomen dat ik wél wat boodschappen in het voren koop, dan laat ik mij verleiden door aanbiedingen.

Zo kwam het deze week dus voor dat ik nog avocado’s van 1+1 gratis actie had liggen en die moesten echt op. Nu woon ik alleen dus ik moest in een paar dagen avocado eten als brugman. De avocado met hummus combi op brood voor de lunch smaakte me uiteindelijk niet meer: dan maar in het avondeten. En toen bedacht ik me dat ik wel eens vaker recepten heb gezien waar ze avocado als soort basis gebruiken voor een pastasaus. En dat leek mij een fantastische bestemming voor mijn laatste halve (bijna bruine, maar net niet) avocado.  Ik was mega benieuwd of het echt zo romige zou worden als ik vooraf zou denken… Jij ook? Lees dan mee!

Nodig voor 1 persoon: 80 gram ongekookte spaghetti – halve avocado (goed rijp) – kleine ui – 1 teen knoflook – 1 hand verse spinazie – citroensap – 100 gram gerookte kip

Snijd de avocado in blokjes, snipper de ui, pel de knoflook en snijd deze in stukken. Doe dit alles met een beetje citroensap, peper en zout in een hoge beker, pak je stafmixer en pureren maar! Afhankelijk van hoe rijp je avocado is wordt dit een echte saus en romig. Zie je dat bij jouw avocado nog niet echt gebeuren? Voeg dan wat olijfolie toe. Een lepeltje mayonaise aan het einde is ook een  prima idee. Zet deze ‘saus’ even aan de kant.

Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg vervolgens je spaghetti toe en bereid volgens verpakking. Zet ook een koekenpan met een scheut olijfolie op het vuur. Bak hierin de spinazie aan tot het slinkt. Draai het vuur zacht en voeg je avocado-mengsel toe. Verwarm dit even.

Spaghetti klaar? Mooi! Giet af en doe op een bord of in een kom. Leg hierop je avocado-spinazie saus en je gerookte kip. Snijdt deze laatste even in plakjes als dat nodig is. Ik had voorgesneden gerookte kip dus bij mij hoefde dat niet. En dan.. Klaar!

Conclusie? Serieus lekker! ‘Dat klinkt als een verrassing Els?’ JA, dat was het dus ook. Ik dacht namelijk toen ik de avocado-spinazie saus proefde dat dit echt een mega teleurstelling zou gaan worden.  Sterker nog: ik vond de saus  niet echt een saus en niet eens heel lekker smaken. Het zoute van de gerookte kip moest het echt goed maken. En guess what? Dat deed het! De saus was nog steeds geen saus, maar het romige van de avocado paste perfect bij de gerookte kip en de rest.  Aanrader dus!

Heb jij wel een avocado als basis voor je pastasaus gebruikt? Ik ben nu geïnspireerd en denk dat ik dit ook eens voor een pasta ‘carbonara’ met spek ga proberen. Whoehoe!

Pasta_avocado_spinazie_gerooktekip

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen via andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *