Parelcouscous met spinazie, zongedroogde tomaat en geitenkaas

Door Elske – Hallo leuke mensen! Hier op Gewoonwateenstudentjesavondseet staan behoorlijk wat couscous recepten. Niet heel gek, want de Hollandse variant van couscous is snel klaar, afhankelijk van de ingrediënten vrij goedkoop en makkelijk te maken. Maar het ontbreekt nog aan een recept met parelcouscous en daar gaan wij vandaag wat aan doen!

Tot een tijdje terug had ik nog nooit met parelcouscous gekookt. Waar ‘normale’ couscous bestaat uit 10000 mini balletjes, zijn die bij parelcouscous iets groter van vorm. Verder smaakt het hetzelfde: naar mijn mening vrij saai als je er geen smaakvolle ingrediënten aan toevoegt. Gelukkig zit er aan geitenkaas en zongedroogde tomaat voldoende smaak en combineert dat heel lekker met de couscous. Klaar voor dit vegetarische recept? Let’s couscous!

Voor 1 persoon: 75 gram parelcouscous – halve liter groentebouillon – 200 gram verse spinazie – stuk of 5 zongedroogde tomaatjes – 75 gram verse geitenkaas – eventueel een handje pijnboompitten

Kook de parelcouscous in de halve liter bouillon gaar. Volgens de verpakking van de parelcouscous die ik gebruikte was dat in 9 minuten. Pak ondertussen een pan, voeg een scheut olijfolie toe en bak daarin de spinazie totdat het geslonken is. Kruid met wat peper en zout. Snijdt de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg deze aan de pan met spinazie toe.

Couscous gaar? Mooi! Giet het af en voeg toe aan de pan met spinazie. Roer goed door elkaar en draai het vuur uit. Verbrokkel daarna de verse en zachte geitenkaas erboven en roer door. Klaar! Als je pijnboompitten in huis hebt kun je hier het geheel nog mee aftoppen. Eet smakelijk 🙂

parelcouscous_1

Nou, dit was lekker! Niet een hele sensationele nieuwe ontdekking die parelcouscous, maar wel leuk om een keer mee te variëren. En in zijn totaliteit ook nog een goedkoop maaltje wat snel te maken is. Ik vind het een aanrader!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

3 reacties op “Parelcouscous met spinazie, zongedroogde tomaat en geitenkaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *