Wraps met Mexicaanse koolsla & kruidige vega kip

Gesponsord – Hello you! Het is eindelijk weer tijd voor een lekker en makkelijk recept. Ik dook onlangs de keuken in met ingrediënten die jullie weer via Instagram hebben bepaald en maakte daar dit lekkere recept voor wraps met Mexicaanse koolsla en kruidige vega kip mee klaar. Het grappige was dat toen ik de ingrediënten bij elkaar zocht en jullie liet kiezen tussen twee varianten, ik een heel ander recept in m’n hoofd had.

Tot m’n verbazing kozen jullie o.a. voor vegetarisch ipv kip, bonen ipv geen bonen, oranje wortel wraps ipv paarse biet-wraps en ga zo maar door. Het was voor mij dus ook echt een verrassing hoe dit recept uitpakte én ik heb echt ff andere dingen gedaan met de ingrediënten dan ik van te voren had bedacht. Zo heb ik de rode kool (nooit gedacht dat jullie daarvoor zouden kiezen in plaats van Mexicaanse wokgroentes) rauw in het recept verwerkt als een soort coleslaw en heb ik de avocado gebruikt als dressing. Kortom: vandaag heb ik een verrassend recept voor je. Perfect voor zomerse dagen, want het is een lekker fris gerecht dat je zo op tafel hebt. Bonustip: dit maaltje is ook makkelijk om mee te nemen naar het strand, het park of Tuinesië :D.

Dit recept is onderdeel van de samenwerking die ik heb met Santa Maria, waarbij jullie als lezers kunnen bepalen met welke ingrediënten ik kook. Mijn recept deel ik vervolgens op mijn blog én met m’n collega’s van m’n Santa Maria Kookclub, namelijk Brenda en Francesca. We zouden het super leuk vinden als je dit recept samen met ons klaarmaakt en als je dat doet, deel het dan online met #SantaMariaKookclub.

Oké: wie is er klaar voor dit lekkere frisse maal? Let’s Tex Mex!

mexicaanse koolsla
Dit zijn de ingrediënten.

Oranje wraps met Mexicaanse koolsla en kruidige (vega) kip

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, texmex
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 3 p
Makkelijk en lekker recept voor wortel wraps met kruidige vega kip, gebakken paprika en frisse koolsla van rode kool met bonen, mais en avocado-dressing. Binnen 20 min op tafel!
Recept afdrukken

Keukentools

  • 1 staafmixer

Ingrediënten

Instructies

  • Begin met het maken van de koolsla. Snijd de kool in zo dun mogelijke plakjes en doe in een grote kom. Spoel de mais en bonen af onder de koude kraan en doe bij de kool in een kom.
  • Maak een dressing van avocado met zure room, het sap van 1/2 limoen, een scheutje olie en de hot pepper sauce. Mix het tot een glad geheel door middel van de staafmixer. Voeg eventueel een beetje water toe om de dressing dunner te maken. Je wil dat de dressing ongeveer even dik is als yoghurt.
  • Roer de dressing door de rode kool en laat dit even staan.
  • Bak de (vegetarische) kipstukjes in een pan met olie rondom knapperig en bruin. Ik doe dit meestal op best hoog vuur, dat vind ik het lekkerst.
  • Voeg gesneden rode paprika toe aan de pan en bak even mee totdat die ook een beetje zacht en gegrild eruit gaat zien.
  • Voeg dan de Santa Maria Fajita kruiden toe aan de pan, samen met een klein scheutje water. Roer alles door elkaar en zet het vuur laag. Laat het een minuutje pruttelen.
  • Leg de wraps in een ovenschaal of in het netje van je Airfryer en zet ze als een soort taco-schelpen open. Doe een beetje van de kruidige kip met paprika in iedere wrap en top af met een laagje geraspte cheddar.
  • Bak dit af in de oven of Airfryer totdat de kaas gesmolten is. Bij mij was het in 3 minuten klaar in de Airfryer op 180C.
  • Serveer dan nog wat frisse koolsla in de wraps en top af met een beetje limoenzest.
  • Eet smakelijk!
Rode kool is van binnen zó mooi!
Dit is hoe de dressing er bij mij uitzag: mooi glad en ongeveer net zo dik als yoghurt.

Hoewel ik van te voren dus een heel ander recept in m’n hoofd had, vond ik het echt super lekker geworden. De koolsla op z’n Mexicaans werkt heerlijk met die rauwe rode kool, mais en bonen. De dressing maakt ‘m romig en lekker fris. Dat in combinatie met die kruidige (nep) kip, gegrilde paprika (een beetje zoetig) en een lekkere laag gesmolten cheddar is echt top.

In dit recept gebruik ik trouwens de oranje Carrot Tortilla’s van Santa Maria omdat die vét mooi kleuren in het gerecht, maar ook omdat de smaak net even anders is dan andere tortilla’s. Je proeft duidelijk de wortel er in terug en dat combineert weer top met die koolsla (waar je normaal wortel in verwerkt). Lekkerrrr!

mexicaanse koolsla
mexicaanse koolsla
Maak je dit recept binnenkort klaar? Vergeet het niet te delen op social media met #SantaMariaKookclub en als je het leuk vindt @Lterveld. Volg @santamariaworld voor meer inspiratie voor Tex Mex recepten of check even de blog van Francesca of Brenda.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept