Geitenkaas salade met gegrilde avocado, nectarine en courgette

Door Elske – Hallo beste mensen! Bij  het lezen  van de titel zul je misschien denken: ‘Huh? Gegrilde avocado?’ Ja, dat is lekker. Heus. En als je het niet gelooft, moet je het maar even gaan proberen.  Warme avocado is namelijk de hemel. Ben jij hier als avocado lover nou al helemaal van op de hoogte? Mooi! Want dan gaan we meteen verder met het recept. Zoek de avocadosong er maar even bij op en we gaan meteen aan de slag!

Nodig voor één persoon: 2 grote handen gemengde sla – halve avocado – 1 nectarine – 5 cm courgette – half bakje geitenkaas bolletjes * – stuk of 5 cherrytomaatjes

* Ik geloof dat bijna iedere supermarkt deze wel verkoopt. Ah, Jumbo, Lidl en Aldi sowieso

Pak je grill-ijzer, waarvan we nu vast en zeker overtuigd zijn dat we deze allemaal in huis zouden móéten hebben. Alleen al vanwege Leonie’s awesome  tosti-recepten.  En ze kosten maar een prikkie. Heb je deze toch nog niet gekocht? No worries het kan ook in een grill pan. Beide geven die mooie strepen.

Goed. Leg de sla in een kom. Snijd de avocado in lange repen en leg deze onder het grill-ijzer. Misschien gaat het een beetje plakken; je kunt er nog een stuk bakpapier tussen doen om dit te voorkomen. Ik smeerde mijn grill voor de tijd even goed in met olijfolie. Helpt ook. Doe hetzelfde met de nectarine. Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken en grill deze ook.

Verdeel de gegrilde groente en fruit over de sla. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en kiep het halve bakje met bolletjes geitenkaas er overheen. Maak af met een dressing die jij lekker vindt (ik zou het wel bij een frisse dressing houden) of schenk er, net als ik, een goede olijfolie over. In mijn geval had ik er eentje thuis met een vleugje limoen. Was perfect!

Een lekker receptje toch? Eventueel eet je er nog wat stokbrood bij of vervang je de sla door couscous. Dat laatste deed ik de volgende dag, omdat ik dit receptje zo geslaagd vond en MJAM, dat was ook heerlijk.

Nu ben ik toch wel benieuwd: wat vonden de mensen die warme avocado nog niet kenden hiervan? 😀

geitenkaassalade_avocado_gegrildenectarine
Spot ondertussen het onkruid in mijn tuin 😀

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier Leo’s eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *