Gado Gado achtige wraps met crispy sticks, ei, pinda- en chilisaus (vegetarisch)

Door Elske – Laatst liep ik door de super en wilde ik wat vleesvervangers inslaan. Mijn aandacht werd getrokken door de Crispy Sticks van Valess. Qua structuur en vorm hadden ze wel wat weg van chicken tenders; iets waar mijn vriend gek op is. Ik was niet in de veronderstelling dat deze precies hetzelfde zouden smaken, maar vond ze wel leuk als vegetarisch alternatief omdat ze er ongeveer hetzelfde uitzagen. En dus nam ik ze de sticks mee naar huis. Uiteraard, zoals wel vaker bij  mij het geval, zonder plan wat ik er mee zou maken.

Eenmaal thuis verzon ik duizend en één mogelijke recepten, maar die vond ik uiteindelijk allemaal maar niks. Uiteindelijk bedacht ik deze wraps… Tikketje gebaseerd op dit recept. Toen ik ze aan het bereiden was dacht ik nog ‘Als dat maar goed komt’, maar eenmaal aan tafel waren we beide enthousiast. LEKKER! Wil je het recept? Lees dan mee!

Nodig voor 2 personen: 1 pakje Crispy Sticks van Valess* – 2 wraps, grootste formaat – halve zak veldsla – 10 cm komkommer – 2 eieren – 250 gram snijboontjes – sweet chilisaus – 2 eetlepels 100% pindakaas
* Geen gesponsorde content hoor; laat me vooral weten of andere supermarkten of merken ook dit soort vleesvervangers verkopen

Was de snijbonen, snijd de steeltjes er aan beide kanten af en snijd ze in dunne reepjes. Zet een pan met water op het vuur en laat 5 minuten koken.

Ondertussen pak je 2 grote borden waar de wraps op passen. Je kunt nu alvast beginnen met het beleggen van de wraps. Begin met een laag sla op iedere wraps. Was en snijd daarna de komkommer in stukjes en verdeel over de sla. Verdeel hierover een goede scheut sweet chilisaus en ongeveer een eetlepel pindakaas per wrap. Ik nam de 100% pindakaas omdat die lekker olie-ig is en het in mijn optiek ook fantastisch als pindasaus doet.

Ondertussen zijn je snijboontjes vast gaar. Prik er ter controle even in met een vork en check of ze beetgaar zijn. Giet ze daarna af, verdeel ze over de wraps en vul de gebruikte pan (scheelt afwas!) weer met kokend water uit je waterkoker. Zet op het vuur en kook nu de eieren voor 7 minuten. Zet ook een koekenpan met olie op het vuur en bak daarin de Crispy sticks gaar in 5 minuten. Keer halverwege.

Eieren gaar? Laat ze schrikken, pel ze en verdeel in kwarten over de wraps; 1 ei per wrap. Pak daarna de crispy sticks uit de pan. Als het goed is zijn het er 5, maar uiteraard in het kader van eerlijk delen gaan we deze over de wraps verdelen. Scheur daarom iedere stick door de helft en zorg dat je uiteindelijk 5 helften per wrap hebt. Tadá; eerlijk verdeeld en tijd om te eten. Smakelijk!

gado_gado_1

Wederom geen authentieke Gado Gado (wie geeft me hét recept?), zeker niet inclusief crispy sticks en wrap, maar goed was het wel! Geslaagd en makkelijk avondmaal. Lekker, vullend en heel simpel. Love it!

Word jij nummer 40.000?
Leo heeft netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je ons daar ook? Dan laat Leo wat meer van haar persoonlijke leven zien :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op Facebook!

5 reacties op “Gado Gado achtige wraps met crispy sticks, ei, pinda- en chilisaus (vegetarisch)

  • Wat een leuk recept, ga ik zeker proberen! Misschien een handige tip, je kan de eieren samen met de boontjes in de pan koken, scheelt afwas zoals je al zei maar ook tijd 🙂 (Wel de boontjes iets eerder uit de pan scheppen!)

    • Ja, die tip kende ik Anne! Alleen de eieren die ik dit keer heb gebruikt waren verse eieren van de kippen van een vriendin van me. Dus tja.. daar zat nog een hoop viezigheid aan de schil zeg maar 😉 Dat wilde ik de boontjes (en mijzelf) niet aan doen. Maar over het algemeen bij schone schillen een fijne tip!

  • Ik mag helaas veel vleesvervangers niet want allergisch voor ei/soja/noten/pinda’s, maar ik gebruik vaak de kip krokantschnitzelfs van vegafit voor in wraps. Alleen even zelf in reepjes snijden 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *