Leo’s leven #99: de eerste badkamerspullen, nieuwe koffie, geweldig uit eten en flink klussen in de bouwval

Goedemorgen fijne mensen en welkom op dinsdag! Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen week, die in het teken stond van een heerlijk klus-weekend vol bouwval-ontwikkelingen, de ontdekking van een nieuw restaurant, home made cappuccino’s, een roadtrip naar Limburg, veel lekker eten en een geweldige badkamer-unboxing.

Omdat ik vorige week vrijdag op pad was, praat ik je in dit dagboek bij over dinsdag t/m maandag. Ga er maar goed voor zitten, want ik heb van alles te vertellen. Let’s go!

Dinsdag: een nieuw restaurant
Mijn dinsdagochtend begon uitstekend. Jan had een nieuw koffiezetapparaat gekregen van z’n werk en dat betekent dat we vanaf nu zelf cappuccino’s thuis kunnen zetten, zonder teveel moeite. VET NICE. Ik moet nog ff wennen aan het apparaat (en het apparaat aan mij), maar binnenkort komen hier pareltjes uit die me gaan helpen om de dag heerlijk op te starten. Mjam!

Daarna was het tijd om aan het werk te gaan. Dinsdag was een lekker productief dagje, waarop ik druk bezig was met de podcast, recepten uitschrijven en een hysterisch project om 2000 kookboeken te verkopen.

Even lunchpauze met gebakken eieren en Olympische spelen 😀

Vorig jaar zomer kon ik van mijn uitgever een restant kookboeken overnemen, die hij anders weg zou doen. Super zonde, dus ik dacht; breng ze maar hier, ik verzin er wel iets op. Maar ik had TOTAAL onderschat hoe zo’n grote hoeveelheid (in massa) 2000 kookboeken zijn en dus ze liggen inmiddels al maanden in de weg in de bouwval. Totale ellende. Inmiddels ben ik m’n best aan het doen om een partij te vinden die 2000 boeken wil afnemen van me, maar dat is nog niet zo makkelijk hahaha. En binnenkort wordt het tuinhuisje – waar ze nu in opslag liggen – gesloopt, dus er zit ook nog eens haast achter. Man o man, what did I get myself into. En ik heb ‘t echt al druk zat XD.

Na een drukke werkdag, besloot ik m’n leven even een beetje gezellige input te geven en boekte ik een tafeltje in een restaurant dat Jan en ik nog niet kenden. Het was tijd voor een gezellige date night. Bovendien was ik behoorlijk chagrijnig en klaar met geregel, dus regelde ik ff wat ontspanning voor mezelf. We gaan uit eten!

We streken neer bij restaurant Borski (House of Borski) in Overveen. En het was GEWELDIG. De inrichting is er een van de roaring twenties (super mooi), de menukaart is half Italiaans, half Frans en het personeel is héél kundig en ontzettend aardig. Echt een p e r f e c t e restaurantervaring was het. Man, wat hebben we lekker gegeten. Dikke aanrader!

Ga je een hapje eten bij Borski? Dan moet je absoluut het kaasjes uit de oven met truffel en honing bestellen. Gruwelijk lekker!

Woensdag: een belangrijke afspraak
M’n woensdag stond in het teken van een belangrijke afspraak met een partner waarmee we waarschijnlijk gaan samenwerken voor de bouwval. We moesten nog een en ander met elkaar afstemmen en dat gingen we vandaag bij ons thuis en in de bouwval doen. Een meeting die veel voorbereiding vergde én vrij lang duurde, dus m’n halve woensdag was opgeslokt, haha.

Maarrrr er stonden ook andere dingen op de planning, dus ‘s middags schreef ik nog even een script voor een video, die ik meteen met Janneman opnam én we brachten een bezoekje aan de bouwval om het badkamermeubel in te meten.

De badkamer krijgt steeds meer vorm!

Donderdag: een heerlijke vrije dag
Op donderdag was ik lekker een dagje vrij. Ik had twee to do’tjes op m’n lijstje staan (spotjes en warmtepomp bestellen), maar had er ZO geen zin in, dat ik besloot alles over boord te gooien en vandaag echt alleen te doen waar ik zelf zin in had.

Ik wandelde naar de bloemist, haalde kattengras voor Teddy, werkte eventjes in de tuin en heb urenlang genoten van de Olympische spelen. Heer-lijk.

‘s Middags maakte ik een reels over hoe het me niet lukt om brandvlekken van m’n glazen kandelaars te halen en ‘s avonds sportte k nog even bij Robin. Daarna was het tijd voor nog meer bankhangsessies en het was heerlijk :D.

Vrijdag: naar Limburg!
Op vrijdag hadden Jan en ik allebei een dag geblokt in onze agenda’s, voor een roadtrip naar Limburg. Maar eerst: de dag even goed beginnen met een smoothie.

We ruilden vandaag onze Ford Puma in (ik blijf het design van deze auto zoooo mooi vinden), voor een véél groter vervoersmiddel….

Groetjes uit een DIKKE bus!

We leenden van m’n vrienden bij Ford een gloednieuwe Ford Transit, de grootste die er is, om daarmee naar Limburg te roadtrippen. In Limburg zit namelijk de zaak waar we voor onze badkamer geslaagd zijn en we gingen vandaag alvast de eerste materialen ophalen. Waaronder een bad, dus we moesten met groot vervoer komen :D.

Weer zo veel inspiratie opgedaan bij Tegelstudio in Tienray!
Hoe prachtig zijn deze tegels?

We gingen zelf onze badkamerspullen ophalen, omdat de aannemer een deel al eerder nodig had dan we met Tegelstudio gepland hadden. Een deel van de bestelling was al binnen en stond bij hun in de opslag en omdat Jan en ik het allebei wel leuk vonden om ff naar Limburg op en neer te gaan, reden we die kant op. Vet chill! Stiekem konden we natuurlijk ook gewoon niet WACHTEN om de producten voor in onze badkamer alvast te zien. 😀

Eenmaal bij Tegelstudio deed ik alweer allerlei inspiratie op voor mooie dingen in huis, haha. Totaal onnodig, maar ooooh kijk hoe mooi deze tegeltjes zijn!!
Die groene marmer tegel. OMG!

Na een uurtje waren we ingeladen en reden we vol inspiratie weer naar huis.

Om 5 uur waren we thuis en was het nog geen tijd om lekker te gaan chillen of in een vrijmibo te duiken. Nee nee, we moesten nog aan de slag in de bouwval!

Dit weekend zouden we namelijk de tweede container vullen met tuinaarde, die over was van de uitbouw die 80cm diep is uitgegraven. Maar om aan de slag te kunnen in de tuin, moest wel eerst alle zooi uit de tuin opgeruimd worden. Er lag nog behoorlijk wat afval van de bouwvakkers, die deze week het laatste stukje dak hadden gesloopt. Aan de slag dus!

En nadat we al het vuil uit de tuin hadden en alle bitumen – dat zijn een soort (HELE ZWARE) asfalt platen waarmee je je dak bedekt – in de grote Ford Transit hadden gelegd, was het tijd om te chillen. En hoe!

We kregen oesters bezorgd door Premier Seafarmers (i.v.m. Valentijnsdag), dus die aten we lekker op. En daarna hadden we geen zin om ook nog te koken, dus bestelden we voor 1 persoon spare ribs bij Tent 6 in Haarlem. Op aanraden van onze nieuwe buren. En ik kan wel zeggen dat we behoorlijk sceptisch waren, maar het was echt goed!! Nice!

Zaterdag: scheppen voor je leven
Op zaterdag begonnen we dan al vroeg met klussen. Om 8 uur moesten we meteen in de bouwval een ramp opbouwen, zodat we makkelijk met de kruiwagen aarde in de container konden dumpen. Daarna sjeesden we naar de afvalstort om de bitumen te dumpen – wat meer werk was dan gedacht, want we moesten al het hout er van af trekken en dat is een vreselijke klus. Daarna moesten we snel de Ford Transit schoonmaken, aftanken en terugbrengen bij de dealer, om vervolgens als razende roelands naar huis te sjezen in de Ford Puma omdat we om 10 uur de eerste vrienden bij ons op de stoep verwachtten, om te helpen met de tuinaarde-klus in de bouwval. Pfoe.

We hebben deze dag precies 1 foto gemaakt en dat is onderstaande:

Hard werken, dat afgraven van de tuin, schepje voor schepje. En ik kan het echt NIEMAND aanraden. Maar we besparen er geld mee, dus dat houden we maar in ons achterhoofd. Ondertussen scheen het zonnetje zéér enthousiast, dus het was wel echt lekker weer om buiten aan de slag te zijn.

We hadden hulp van drie vrienden en dat was echtttt top. Om een uur of 3 waren we klaar. En kapot. En klaar.

We besloten na het douchen om nog even naar het strand te rijden, omdat het zulk mooi weer was. Maar omdat we thuis in slaap waren gevallen en net iets te lang in bed hadden gelegen, misten we de zonsondergang net en konden we net zo goed gewoon ff een borreltje doen bij Tijn Akersloot :D. Dus we streken neer bij een open haard en hebben heer-lijk genoten van een mooi glas rode wijn.

‘s Avonds had Jan nog de puf om ff langs vrienden te gaan, maar deze meid was helemaal klaar met de dag en dook lekker met zichzelf, een bol burrata (helemaal voor mij alleen) en Teddy op de bank. Heerlijk! Ik keek de film van Anne+ en vond het GEWELDIG en lag vervolgens om 10 uur in bed. Love it.

Zondag: de ontdekking van geweldige tuintegels
Op zondag hadden we wederom een hele planning, maar wel een relaxte. We besloten tot 3 uur alleen maar te doen waar we zin in hadden en daarna weer te gaan klussen in de bouwval. Die verdeling van tijd werkt wel lekker, want in plaats van ‘s ochtends in de bouwval de moetjes doen en daarna kapot zijn, haal je zo veel meer uit je dag.

Zo sliepen we uit, ontbijtten we uitgebreid, maakte ik het hele huis schoon, keken we de Olympische spelen en was het daarna tijd voor klussen in de bouwval.

Verliefd op deze huisparfum <3
Klaar om te klussen!

Het klusje dat vandaag nog op de planning stond: ff de tegels uit de tuin trekken. En ik zeg ‘ff’, want we onderschatten deze klus allebei behoorlijk, hahaha. Het bleek veel meer werk dan gedacht, maar… wel heel leuk werk. Zo ontdekten we PRACHTIGE lichtroze terrazzo tegels in de tuin (ongekend, wat een gelukje!!) en was het vet gezellig met z’n twee zo in de bouwval <3.

Aan het begin van de avond waren we klaar en was het tijd om naar huis te gaan. We namen nog even de nieuwe badkamerspullen mee naar huis en deden daar eindelijk een unboxing. Om tot de ontdekking te komen dat we echt GEWELDIGE producten voor de badkamer hebben besteld. Allemaal via tegelstudio (ze hebben dus naast tegels ook sanitair) en OMG deze badkamer wordt nóg mooier dan ik tot nu toe bedacht had. AAAAH <3

Maandag:
Maandag was dan weer een gewone werkdag. Ik had er wel weer zin in, na zo’n klusweekend.

Ik begon m’n dag met het uitschrijven van m’n takenlijst: een lijst met alle taken die je deze week wil doen, op willekeurige volgorde. Daarna verdeelde ik de taken over m’n weekplanning. Lekker bezig!

‘s Ochtends hield ik me bezig met warmtepompen, kranen en spotjes (en werd van dat laatste HEEL ERG CHAGRIJNIG) en ‘s middags verzette ik wat werk voor campagnes. Maar ik moet ook toegeven; vandaag was ik er niet helemaal bij met m’n hoofd.

Ik vertelde al eerder dat er wat dingen spelen in m’n privéleven en dat was vandaag ook absoluut het geval. Dus eventjes wat minder focus op werk en de bouwval en wat meer met m’n hoofd bij belangrijkere zaken. Het is wat het is <3

‘s Avonds wist ik het nog te presteren om te sporten en daarna dook ik lekker met Janneman op de bank om die docu over die oplichter Anna watishaarachternaam te kijken. Interessant wel. Maar ik viel halverwege in slaap en vond het allemaal wel even bami :D.

Inmiddels is het dinsdagochtend, schijnt de zon, heb ik al 2,5 recept uitgewerkt en schaatsen gekeken. En nu ook nog m’n dagboek geschreven. Je kan wel zeggen dat het nu al een goede dag is. Komt het omdat de zon schijnt? Doordat ik gister ff weinig heb gedaan en dus vandaag weer goed in de motivatie zit? Of omdat Jan op kantoor is en ik EINDELIJK HET HUIS WEER VOOR MEZELF HEB? Who knows. Ik ga er in ieder geval wel lekker op.

Vrijdag praat ik je weer bij over m’n komende dagen. Die staan in het teken van die fuckingggg spotjes (ik hoop toch echt dat ik ze vrijdag besteld heb), de voedselbank, de kringloop, plannings, financiën en asperges. Je leest er vrijdag meer over. Hoop ik. En anders heb ik ernstig weinig van m’n to do list afgewerkt, hahaha. We gaan het meemaken!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven #99: de eerste badkamerspullen, nieuwe koffie, geweldig uit eten en flink klussen in de bouwval

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *