Leo’s leven 152: gevallen, genieten van de zon en de eerste harde buik

Goedemorgen fijne mensen welkom bij mijn dagboek van vrijdag 3 maart. Over precies een week ben ik jarig en man, wat gaat dat alweer snel. Over 17 dagen is het lente – hoe vind je die?? Love it.

Vandaag praat ik je bij over m’n afgelopen dagen en die stonden in het teken van… vallen en weer opstaan. Letterlijk #nietbest. Verder kwam er een schoonmaker in ons huis, heb ik gesport, in een koffietentje gewerkt, een kastje in elkaar gezet, yoga gedaan, een heerlijk boek gelezen, m’n eerste harde buik gehad en een etentje georganiseerd voor vrienden. Lees je mee?

Dinsdag:
Dinsdag was ik een drukke meid en het was heerlijk. ’s Ochtends lekker aan het werk, toen uitgebreid lunchpauze waarin ik iets lekkers at (geen idee meer wat), bloemen op de vaas deed, wasjes draaide, ons bureau voorzag van een tweede laag verf en alle planten water gaf – onder het genot van een nieuwe aflevering van Married At First Sight. Heerlijk, zo’n lunchpauze.

Dit is heeeeel licht blauw
Eén boeket van 15 euro kan je makkelijk verdelen over verschillende vazen in huis. Love it!

Daarna ging ik weer aan het werk en hield ik me bezig met drie campagnes die eraan komen. Om een uur of 4 was het mooi geweest en ben ik lekker ff naar buiten gegaan om op het grasveld voor m’n huis van het zonnetje te genieten. HEERLIJK.

’s Avonds was het tijd voor zwangerschapsyoga en dat was weer fijn en daarna heb ik niets meer gedaan. Heeeerlijk!

Woensdag:
Op woensdag moesten Jan en ik vroeg uit de veren, want de nieuwe schoonmaker kwam voor het eerst schoonmaken. Ze zou er om 8 uur zijn en zou tot 12 bezig zijn (gotta love een groot huis) en wij moesten nog wat klusspullen opruimen, zodat ze overal goed bij kon. Dus vroeg uit bed en meteen in actiemodus. Heftig wel.

Tijdens het opruimen van de klusspullen gleed ik uit in de tuin – het bleek spekglad, wist ik veel – en viel ik in een soort spagaat vrij hard op m’n knie én m’n onderrug. Die plek waar ik al last van had. Shit. Gelukkig niet op m’n buik en de baby bleef vrolijk trappelen in m’n buik, maar ik heb me er wel de hele dag zorgen om gemaakt. En ik heb de hele dag HEEL stijf gelopen, man o man.

Maar! Ik ben wel gaan sporten. Om half 10 was het zo ver en ik had m’n trainer Robin al ff gewaarschuwd dat ik nóg houteriger train dan anders, omdat ik zo stijf was als wat. Maar sport is goed, want beweging is doorbloeding en dat houdt de spier goed. En ik moet zeggen; dit was ook echt wel goed.

Daarna ben ik lekker in een koffietentje gaan werken, omdat ik de schoonmaker niet wilde storen tijdens haar werk. Om 12 uur kwam ik thuis en zag het huis er spik en span uit. Heerlijk! Ik heb deze schoonmaker trouwens via een vriendin en ik heb geen idee of ze nog andere plekjes heeft in Haarlem, maar ik vermoed van niet…

De nieuwe zwanegrschapsupdate schrijven bij Vooges, terwijl er suuuuper veel andere mensen lekker buiten de deur aan het werk zijn. Vet gezellige werksfeer wel! Overigens heet dit opeens Locael Centraal en geen Vooges meer? Nou goed; lekkere werkplek.

Eenmaal thuis was het tijd om in bad te gaan. Wederom met een aflevering van Married at First Sight, maar het was echt even lekker om m’n lichaam wat ontspanning te geven na die val en bovendien hield het warme water (en m’n geweldige Badesofa badkussen) de spier lekker warm en soepel. Echt het beste idee van de dag dit.

En daarna ging ik pas weer verder met werk. Ik schreef vandaag de 4e zwangerschapsupdate, wat erg leuk was om te doen, beantwoordde lekker veel reacties op m’n blog, zette de petje.af pagina van Podcast De Verbouwing op pauze (omdat de podcast gestopt is) en maakte een preview voor een komende campagne.

Zwangere meid aan het werk!

Aan het einde van de middag ging ik wederom even lekker in het zonnetje zitten op het grasveld voor en daarna deed ik ff wat boodschappen bij Leenbakker (kussentje voor in de babykamerstoel), kruidvat (babysokjes) en Holland & Barret (magnesium en visolie dingen voor de zwangerschap).

Gespot bij Leenbakker! Erg leuk!

’s Avonds was Jan de hort op, dus ik bestelde lekker wat snacks en friet als avondeten en kroop op de bank met het nieuwe seizoen van Outer Banks. Maar dat vond ik echt geen ruk aan, dus ik ben al gauw naar de tweede verdieping gegaan om me even te verdiepen in kinderwagens én nog even een IKEA kastje in elkaar te zetten.

Om 10 uur lag ik moe en voldaan in bed. Jan masseerde nog even m’n pijnlijke rug, maar dat resulteerde in m’n eerste harde buik van deze zwangerschap, dus dat was niet echt relaxt (lees: totale paniek: IS DE BEVALLING BEGONNEN? WATTT). Maar gek genoeg is de rugpijn wel nagenoeg over. Hoe bizar?! En de baby bleef vrolijk trappelen in m’n buik, dus ondanks een beetje zorgen, weet ik dat het goed gaat <3.

Donderdag:
Op donderdag was ik vrij en sliep ik uit tot 10 uur. Even behoefte aan <3. Daarna heb ik tot 1 uur echt rustig aan gedaan en alleen maar uitgebreid gedoucht, ontbeten in het zonnetje in de tuin en een boek gelezen op de bank. Ik ben inmiddels begonnen aan ‘Slaapt ie al door’ en vind het echt een aanrader. Het is eigenlijk een boek voor ouders van kinderen die niet slapen en ten einde raad zijn, maar ik vind het heel nuttig om het nu al te lezen, zodat ik een beetje voorbereid ben op wat kan komen.

Eerste keer ontbijten in de zon in ons koffiehoekje in de tuin! ZO LEKKER!

’s Middags kwam Jan thuis van een tuin-klus en nam hij een lekkere salade van SLA voor me mee. Heerlijke gezonde lunch <3. En daarna gingen we aan de slag met de laatste winterbarbecue van dit seizoen!

We zijn allebei gek op etentjes met vrienden en ik vond dat we er verdacht weinig hadden gegeven de laatste tijd. Tijd dus om weer eens wat mensen uit te nodigen en lekker de keuken in te duiken voor allemaal barbecuegerechten.

We maakten Bourbon Belly Burnt Ends (buikspek in een sausje van Bourbon, ketjap, barbecuesaus en honing – echt TERING lekker)(recept uit Gruwelijk Grillen), gekruide kippenvleugeltjes met citroenmayonaise, een heel goed gelukte coleslaw en Hasselback aardappelen met cheddar, bosui, mayonaise en barbecuesaus (uit Gruwelijk Grillen). Alles een beetje in een Amerikaans thema en het was echt vet lekker.

Ook echt lekker vond ik het om er zo een dagje mee bezig te zijn. Gewoon een beetje aanrommelen in de keuken, nog even een kruidenpotje halen bij de Turkse supermarkt om de hoek, even kippetjes scoren bij de poelier en ga zo maar door. Lekker dagje.

Hoe lang denk je dat we met deze zak gaan doen? HAHAHA.

En de avond was zeer geslaagd want we aten echt heel erg lekker en het was super gezellig :D.

Inmiddels is het vrijdagochtend half 9 en ben ik al bijna klaar met het schrijven van dit dagboek. Ik heb vandaag twee werk-deadlines, dus ik ben vroeg uit bed gegaan om het allemaal een beetje overzichtelijk te maken. Verder heb ik vanmiddag een lunchdate bij m’n bekkenfysio voor m’n rugpijn – waar het gek genoeg sinds de val een stuk beter mee gaat? – en is er vanavond Costa Rica reünie waarbij we lekker uit eten gaan en borrelen in Haarlem. ZIN IN!

Het komende weekend is nog helemaal leeg in m’n agenda. Wonderlijke situatie. We gaan het even rustig aan doen én lekker aan de slag met ein-de-lijk de trapbalustrade van de tweede verdieping. Ik denk dat ik ook nog ff een IKEA kastje in elkaar zet én misschien wel iets met het bureau voor kantoor ga doen. Nou goed; genoeg te doen nog ;-). En de komst van de baby komt opeens wel echt heel erg dichtbij, dus ik wil ook echt nog ff aan de slag. Maar niets moet. AAAH 😀

Ik spreek je dinsdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven 152: gevallen, genieten van de zon en de eerste harde buik

  • Ik kijk echt uit naar je blogs tegenwoordig, vind er zoveel herkenning in. Hallo 183cm zijn en het destijds knap ingewikkeld vinden (8 en 12 Jr geleden) dat niemand out in the open vertelde dat zwanger zijn echt best knudde is soms. En al je kleur in huis, love it. Maar, nu pas reactie, want benieuwd naar de fysio en je rugpijn. Had bij mijn 2e zwangerschap dezelfde gekke ervaring als jij beschrijft. Wat bleek: de kleine was al heel vroeg ingedaald, zette mn bekken en rug ‘vast’ met zn hoofdje en ik kon weer fluitend door het leven. :Sort of, want: zwanger.)

    Ik ga je tips voor Haarlem bekijken want daar volgende week uit eten en kijk uit naar dinsdag! Liefs, Femke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *