Zongedroogde kaascrack

Hey hey! Vandaag heb ik een recept voor een borrelhapje voor je. Het is het simpelste recept op aarde; je mag het eigenlijk niet eens een recept noemen, maar ik wil het toch graag met je delen. Want… Sinds kort ben ik verslaafd aan de zongedroogde kaascrack van Appie. Dat is een soort tapenade (officieel heet het formaggio tapenade) van zongedroogde tomaat en kaas en het is echt verslaaaaaavend lekker.  Ik noem het zongedroogde tomatencrack of zongedroogde kaascrack en ik dacht; volgens mij kan ik dit net zo goed zelf maken. Dus ik dook de keuken in voor een experiment, dat best goed lukte.

Nodig voor een lekkere portie: 1 pot zongedroogde tomaten – 50gr oude kaas

Oké hier komt mijn schaamteloze recept: laat een pot zongedroogde tomaten uitlekken en zet er een staafmixer op. Zet ook de staafmixer op de kaas in blokjes en meng het dan door elkaar. Voeg eventueel een beetje extra olie toe, maar that’s it. KLAAR!

Dan heb je dus een prutje van zongedroogde tomaat en kaas en het is echt vrij lekker.

zongedroogde_tom

Maar… toegegeven… het is niet zo goed als de kaascrack van Appie. Dus die koop ik in het vervolg toch maar. Maar hey; ik heb het in ieder geval geprobeerd en mocht je nou op een moment komen in je leven dat er opééns gasten op de stoep staan (HAHA, pre corona dit) en je hebt niks in huis om op toastjes te smeren, dan kun je altijd nog een homp kaas en een pot zongedroogde tomaten staafmixeren en dan heb je opeens een prima zelfgemaakte dip. Het leven kan zo simpel zijn.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

kaas_tapenade_Pinterest_recepten

Tschuss!

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

2 reacties op “Zongedroogde kaascrack

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *