Zoete aardappelfrites met falafel en komkommer met yoghurt-dip

frites_falafel_zoete_aardappel_komkommerHello you! Afgelopen vrijdag was een heftige avond. Vriendinnetje Anouk gaat binnenkort op wereldreis. En jaar lang. En dat betekent maar één ding: de drankvoorraad moest op. Hoewel; het betekent natuurlijk veel meer dan dat, maar afgelopen vrijdag was de drankvoorraad even het meest van belang. En dan vooral dat ‘ie op kwam.

Je begrijpt: het was tijd voor een goede bodem. In huis had ik nog falafel, zoete aardappel (ongeveer drie maanden oud, blijkt niet te kunnen, ze waren half verschimmeld, maar; blijkt dat je ze dan gewoon nog op kunt eten als je de rotte stukjes wegsnijdt) en erbij maakte ik komkommer met yoghurt. Geslaagd maal? Zeker! Didn’t puke, woehoe! En dat na 5 Passoa, B52, Bacardi Razz en andere vieze zoete troep. Je kunt dus wel zeggen dat deze maaltijd absoluut geslaagd is als bodem. YES!

Nodig voor één persoon: 2 zoete aardappelen – stuk of 10 stukjes falafel – 10 cm komkommer – 1 klodder Griekse yoghurt – truffelmayonaise

Snijd de aardappelen in frietjes; ongeveer 1cm dik en de schil mag er aan blijven. Laat de frietjes even wellen in water. Verdeel vervolgens over een bakplaat en schenk er olijfolie over en wat zout. Zet dit 25 minuten op 180C in de oven.

Bak in de tussentijd de falafel knapperig in een dikke laag hete olie en maak een salade van stukjes komkommer, een flats Griekse yoghurt en wat peper en zout. Oh en eventueel peterselie, maar dat was meer omdat het er leuk uit ziet.

Serveer alles bij elkaar, dip de falafels in de yoghurt met komkommer en eet je zoete aardappelfrites (die niet knapperig worden, don’t worry) met truffelmayonaise. Dit was echt een heel erg geslaagd avondmaal. LEKKOR!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

3 reacties op “Zoete aardappelfrites met falafel en komkommer met yoghurt-dip

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *