Zoete aardappelfrites en salade van tomaat en mozzarella

Goedenavond! Zondagavond 8 uur ’s avonds en ik lag net alweer heerlijk te slapen op de bank. Ik heb een heerlijk lui weekend achter de rug, maar ben kennelijk toch nog steeds moe. En m’n eetlust is ook nog steeds niet wat ’t geweest is. Daarom had ik vanavond bij het avondeten nergens zin in en besloot ik maar iets makkelijks in elkaar te flansen. Maar oeeeh, wat at ik heerlijk. Echt!


Nodig voor één persoon: 2 zoete aardappelen  – een paar tomaatjes in verschillende kleuren – 1 bol mozzarella – beetje peterselie – olijfolie

Snijd de zoete aardappel in frites van ongeveer 0,5 cm dik. Je kunt de schil van de aardappel gewoon opeten, dus die hoef je er niet af te schillen. Scheelt weer ;-). Week de frites even in water en ‘was’ ze een beetje. Giet af en smeer in met olijfolie en verdeel ze over een bakplaat/rooster. Zet 30 minuten op 220C in de oven.

Maak erbij een salade van gekleurde tomaatjes en mozzarella. Beetje peterselie erdoor en wat olijfolie + peper erover en klaar ben je.

Serveer de frites met zout en truffelmayonaise (liefde voor truffelmayo) en serveer de salade erbij.

Misschien niet helemaal een complete maaltijd, maar ik vond het precies goed voor deze zondag. En het was echt intens lekker. Man, wat zijn zoete aradappelfrietjes lekker. En oeeeh, wat had ik een lekkere mozzarella (die buffelmozzarella die bij de verse kazen ligt in een bakje met water). Aanrader hoor!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

MEER MET ZOETE AARDAPPEL:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *