Buiten de deur: Een diner om te delen bij Baut Zuid (Amsterdam)

Hi there! Gisteravond zou ik met mijn ouders en zus en haar vriend uit eten gaan in het DWDD-Popuprestaurant. En dat ging potverdikkie niet door. Wij gaan nóóit culinair en duur uit eten en hadden nu eens bedacht: dit is leuk, dit gaan we doen. Maar toen kreeg het restaurant knetterharde kritieken en sloot het na twee dagen al z’n deuren. Nooo! En dus moesten we zaterdagavond opeens heel snel een ander restaurant zoeken om te gaan eten.

Een paar jaar geleden had ik al eens bij Baut op de Wibautstraat gegeten en dus leek dat me een goede optie om deze avond weer uit te proberen. Gelukkig hadden ze ook nog plek voor 5 personen!


In de oude Citroëngarage, naast het Olympisch stadion, namen we plek aan een tafeltje voor 5. De inrichting is tof: een beetje vintage en industrieel, maar anders dan je gewend bent van alle hipsterplekken. Bijna alles is wit geschilderd en dat geeft een tof effect.

Het is ook echt een enorm restaurant, maar tóch is het er gezellig. En ook leuk: je kunt er de grote open keuken in kijken, waar het er verbazingwekkend rustig aan toe gaat. Tof!

Bij Baut kun je gerechten eten uit verschillende streken en ze staan ook op die manier op de kaart ingedeeld. Wij bestelden uit bijna ieder land iets en gingen voor een ‘shared dining’; een diner waarbij je alles met elkaar deelt.

We bestelden van alles. Let je op?

Het lekkerst van de Franse keuken vonden we de Steak Tartaar; rauwe ossenhaas met kappertjes en een beetje mosterd erdoor en van alles lekkers erbij. HEERLIJK echt. Ook de Tournedos met Eendenlever (brrr) viel erg in de smaak. En oh, de coquilles met bloemcoolcrème: heerlijk!

Uit Italië bestelden we de paddenstoelenrisotto met vlees van een kwartel (mals en verrukkelijk). Maar ook de cannelloni van kreeft was heerlijk. En de mozzarella met ham en tomatencrumble: mijn hemel, die mozzarella! En pfoe, vergeet niet de carpaccio van Octopus, god; díe was pas lekker.

De Aziatische keuken sloegen we even over, maar van de Nederlandse keuken bestelden we nog de salade met bospaddenstoelen en eend, de hert met hete bliksem en de zalm met mierikswortelcrème. Holy macaroni: je snapt wel dat we onwijs lekker hebben gegeten.

Ik vind het echt heerlijk dat als ik uit eten ga om dat wat nieuwe dingen te proberen. En dat is echt een ontwikkeling van het laatste jaar denk ik. Voorheen was dat helemaal niet zo, maar doordat ik als foodblogger nu zulke lekkere dingen op mijn pad krijg, ben ik m’n smaak en nieuwsgierigheid echt meer aan het ontwikkelen. Vind ik leuk!

Iedereen aan tafel heeft verrukkelijk gegeten én gedronken. Uiteraard hebben we ook alle toetjes van de kaart besteld en ook dat was heerlijk. Man, wat hebben we goed gegeten.

De service bij Baut is ook fijn. Hoewel we in het begin heel even moesten wachten tot iemand ons naar onze tafel bracht (terwijl het restaurant vrijwel leeg was…). Maar verder werden we door vriendelijk personeel geholpen. We hebben écht een leuke avond gehad en ik vind Baut absoluut een aanrader.

Ze zitten nog tot het einde van het jaar naast het Olympisch stadion en daarna komt het restaurant weer terug op een nieuwe locatie in Amsterdam. Volgens mij op de Wallen, maar dat weet ik niet zeker.

Het is een toffe plek om eens een bezoek aan te brengen, maar laat wel je date of je ouders betalen ;-). Wij waren per persoon ongeveer 60 euro kwijt en dat is natuurlijk toch wel een soort van knetterduur. Maar we hebben ons dan ook absoluut niet ingehouden (en hadden hele dure wijn), omdat we eigenlijk in het hele dure DWDD restaurant zouden gaan eten. En tja, we moesten toch compenseren 😉

Lees hier meer restauranttips!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

3 reacties op “Buiten de deur: Een diner om te delen bij Baut Zuid (Amsterdam)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *