Een gevulde kip met abrikoos, mozzarella, chorizo, peterselie, knoflook

Hey allemaal! Gisteren ben ik samen met partner in crime Claartje weer de keuken ingedoken om een Foodpornvideo voor jullie op te nemen. Of misschien meer voor onszelf, omdat we er zelf zo’n lol in hebben? Maakt ook niet uit: we gingen filmen. Het plan was om een video te maken met een kerstthema en dat is toch ook behoorlijk gelukt. We wilden een kalkoen vullen, maar die bleek AH nog niet te verkopen en dus gingen we voor een hele kip. Doen we het voor.

De video komt binnenkort online, maar ik deel wel alvast met jullie de inrgediënten die we hebben gebruikt, omdat het toch ook mijn avondeten van vanavond was en tja; daar blog ik nou eenmaal over.

Nodig voor een kip van 1,2 kilo: 
– een hele kip van 1,2 kilo (scharrelkip van AH is prima)
– een paar hele abrikozen uit blik
– 1 bol buffelmozzarella
– 2 flinke tenen knoflook
– 1/2 chorizoworst
– 2 sneetjes casinobrood
– 1 ei
– een flinke pluk peterselie (wees niet zuinig)
– peper & zout
– boter

Lekker erbij: rozemarijnaardappeltjes en appelmoes

Hoe je zo’n hele kip met vulling klaarmaakt, zie je in onze foodpornvideo. Die komt ergens volgende week of die week daarna online, dus abonneer je op het kanaal van Foodness en mijn YouTubekanaal, zodat je op de hoogte bent als ‘ie online staat.

Nog één ding: dit is geniaal voor je kerstdiner. En onthoud; als ik het kan, kan iedere idioot dit klaarmaken. NICE.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

SINTERKLAAS-TIP!
Vorig jaar stroomde op 5 december mijn Instagram-timeline vol met mensen die mijn kookboek cadeau kregen van de Sint. Dat wil ik dit jaar weer. Zullen we er samen voor zorgen? Geef het Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet Kookboek cadeau aan iemand óf vraag ‘m zelf en post een foto op social media! Koop ‘m via Bol.com, bij Bruna, de Bijenkorf of een andere boekenwinkel in Nederland of België!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *