Zoete aardappel met geitenkaas, kikkererwten, prei en dadels uit de oven

Hoi! Afgelopen zondag had ik de hele dag zin in zo’n hele dikke gepofte zoete aardappel met crème fraîche. YES PLEASE. Maar ik ken mezelf en ik weet inmiddels dat als ik dit probeer te maken, het vrijwel altijd mislukt. Ik kán dit gewoon niet, of mijn oven werkt gewoon niet. Of ik snap m’n oven niet. Either way: het mislukt. Dus moest ik iets anders verzinnen.

Ik verzon een ovenmaaltijd met o.a. zoete aardappel, dadels en geitenkaas en had er helemaal zin in. Fingers crossed dat dit me wél lukt…

Nodig voor twee personen: 2 zoete aardappels – 1 prei – 5 dadels – 1 blokje geitenkaas met honing – beetje cayennepeper – beetje grof zeezout – olijfolie – 1 blikje kikkererwten

Ernaast ligt bij mij trouwens wat verse tijm, omdat ik dat nog in huis had. Maar dit hoef je er niet per se nog overheen te doen. Het is wel lekker, maar geen must.

De zoete aardappelen snijd je met schil en al in grove stukken. De prei ook. En je wast ze allebei even. Doe ze vervolgens in een ovenschaal.

Doe kikkererwten in een vergiet en spoel ze goed af; het vocht dat om kikkererwten heen zit in een blik of pot zorgt ervoor dat veel mensen last krijgen van een opgezwollen buik na het eten van kikkererwten. Goed afspoelen met water en je hebt nergens last van. 😀

Doe de kikkererwten ook in de ovenschaal en meng alles door elkaar met wat cayennepeper (is scherp!!) en flink wat olijfolie (echt wel een paar scheuten). Zet dit vervolgens 60 minuten op 180C in de oven. DUURT LANG. Je kunt in de tussentijd het nog een keertje door elkaar husselen.

Zorg ervoor dat de zoete aardappel zacht en eetbaar wordt en dat de prei niet verbrandt. Bij mij was dit bij 60 minuten, maar het zou zomaar kunnen dat dit bij jou in 40 minuten al goed is. Goed opletten dus!

Zodra de aardappelen gaar zijn verdeel je ook de dadels – ontpit en in stukjes gesneden- en de geitenkaas – in stukjes- over de ovenschaal en dit zet je nog een laatste 10 minuutjes in de oven, zodat de geitenkaas een beetje smelt en bruin wordt. KLAAR!

SUPER lekker. Echt vet heerlijk. En ik heb nog over (ik maakte het voor 1 persoon) en dat eet ik vanmiddag lekker in een wrapje op. Vetttt chill.

Oh en of het gelukt was? Nou, sommige stukken zoete aardappel waren echt nog steeds een beetje hard van binnen. Ik geef de schuld aan mijn oven. Wat een rot ding. Of ben ik echt zo’n idioot die iets fout doet?

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

4 reacties op “Zoete aardappel met geitenkaas, kikkererwten, prei en dadels uit de oven

  • Ik maak wel vaker zoete aardappelfrietjes, en doe dan eerst de gesneden frietjes in een kommetje met water in de magnetron voor – 6 minuten, zodat ze nadat ze in de oven zijn geweest goed gegaard zijn!

  • Zoete aardappel (niet te groot) kan ook uit de magnetron! Met een vork rondom gaatjes erin prikken, en dan 10 min op de hoogste stand. Works like a charm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *