Hotspot: Mossel & Gin

Hello you! Vorige week ging ik een hapje eten bij Mossel & Gin in Amsterdam. Ik wilde hier al een tijdje naartoe – het zit inmiddels denk ik een jaar of twee in Amsterdam- maar het mocht tot nu toe nog niet zo zijn. Letterlijk niet, want toen ik een Mossel&Gin-date probeerde te plannen met ongeveer iedereen uit mijn vriendengroep, werd de toko net beschoten en was het tijdelijk dicht. Gelukkig was er ‘niks aan de hand’ (ik heb geen idee maar ga hier van uit, want…) en is het weer gewoon open.

Vriendin Marleen stelde voor om een hapje te eten bij Mossel & Gin en dit leek me dus top. Let’s do dis. Klein detail wel: ik heb nog nooit mosselen gegeten en heb eigenlijk geen idee of ik ze lekker vind.

LET’S GO!

mozzel3
Mossel & Gin is een super leuk gebouwtje met uitgebreid terras in het Westerpark in Amsterdam. Je bent omringd door natuur en hipheid.

Als je gaat eten bij Mossel & Gin dan kom je hier ook wel echt voor de mosselen. En de gin. De kaart bestaat uit niet veel meer dan dat, maar dat vind ik wel sterk; dat betekent dat ze één ding gewoon heel goed kunnen. Tenminste, daar ga je van uit.

IMG_7961
De keuze is niet zo reuze, maar ik zag wel alleen maar lekkers op de kaart. Dit zijn de voorgerechten.

 

Wij begonnen ons diner met in ieder geval twee halve Gin-tonics. Halve Gin-tonics? Ja! Geniaal. Ze schenken voor €7 per glas halve Gin-tonics, waardoor je meer smaken kunt proeven. En de halve glazen zijn bijna net zo vol als hele glazen, dus ik vind het een goede deal.

Ik proefde er een Gin-tonic met framboos en vlierbloesem en eentje met basilicum en peper en vond ze allebei écht heel erg lekker. Well done Mossel & Gin!

mosselgin2

 

Als voorgerecht gingen Marleen en ik voor oesters en ceviche; allebei koud en dus prima om mee te beginnen. Overigens was de smaak echt meer dan prima; ik vond het echt lekker. Niet de aller lekkerste oesters en ceviche die ik ooit heb gehad, maar echt wel heel lekker.

tartaar
Rauwe witte vis die gegaard is in zuur, met mango, chilipeper en mosselen

Omdat ik niet zeker wist of ik mosselen wel lustte, kregen we tussendoor van het veel te aardige personeel van Mossel & Gin een pannetje klassieke mosselen met crème fraîche dip ernaast om te proeven of ik het wel lekker vond. Echt zo attent: we kregen best veel en we hoefden er niet voor te betalen. Zo lief! En dit waren dus mijn allereerste mosselen ooit. Wat denk je? LEKKER! Vooral ook die combinatie van de klassieke mosselen (met witte wijn en groentes) met dat sausje van crème fraîche, prei, citrusvruchten en gin. ZO HEERLIJK.

Oké: klaar voor het echte werk. Als hoofdgerecht bestelden we de Thaise mosselen:

mosselgin
Mosselen met pittige kokoscurry, sereh, limoenblad en gember. En heel veel koriander.

Ook dit gerecht was lekker, maar ik vond de smaak iets eentoniger dan die variant met crème fraîche of gewoon de klassieker.

Either way hebben we wel het hele pannetje leeg gegeten. En de heerlijke frietjes die erbij geserveerd werden mét gin-mayo waren ook prima.

Ik vond mijn eerste aanraking met mosselen zeker een geslaagde en zou je ook absoluut aanraden om hier eens te gaan eten. Mossel & Gin is een ontzettend gezellige plek, hartstikke hip, met een mooie terras, heerlijke gin tonics, prima eten en vooral: ontzettend aardig personeel. Echt iedereen die ons hielp met mosselen, Gin’s kiezen, een beestje dat per ongeluk in onze oesters zat (kan gebeuren): iedereen was aardig. Heel fijn!

Je vindt Mossel & Gin in het Westerpark in Amsterdam. En je moet er eens naartoe. Of ben je al geweest? <3

PS: we hebben gewoon voor het eten betaald! Dit is dus geen gesponsorde post ;-). Oh en we waren geloof ik €40 per persoon kwijt. Niet goedkoop, maar wel waar voor je geld.

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

 

2 reacties op “Hotspot: Mossel & Gin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *