Zelf naanbrood maken met 5 ingrediënten

Goedemorgen goed volk! Vandaag een rete simpel recept. Ik heb namelijk vorige week weer eens zelf naanbrood gebakken en vond het wel een gezellig idee om dat recept weer eens met jullie te delen.

Ik gebruik voor dit recept 5 ingrediënten en het is echt super makkelijk zelf te maken, zoals je in dit filmpje kan zien. Zin in? Aan de slag!

Dit heb je nodig: zelfrijzend bakmeel – olijfolie – volle yoghurt – korianderzaad – zout

Ik doe alles op gevoel, vandaag dat er geen hoeveelheden vermeld zijn.

Doe wat zelfrijzend bakmeel in een kom en schenk er een beetje yoghurt bij. Doe er een beetje zout bij en wat korianderzaad. Kneed dit tot een droog deeg. Is het te nat; voeg extra zelfrijzend bakmeel toe, is het te droog voeg dan extra yoghurt toe.

Kneed er kleine balletjes van die je uitrolt met een deegroller (met wat meel eraan) tot naanbroden van zo’n centimeter dik. Bak de naanbroden vervolgens in een pan met olijfolie aan beide kanten bruin en serveer met een beetje zout erop. Klaar!

naan_staand_2

Ik zei toch dat het een makkelijk recept was? 😀 Je kunt het nog makkelijker maken door gebruik te maken van een keukenmachine, waardoor je helemaal niet meer hoeft te kneden. Maar het kan uiteraard ook gewoon met de hand.

De smaak is verder heel chill en gewoon lekker basic. Je kan er nog knoflook doorheen doen of rozemarijn of wat je lekker vindt.

Verder kan je het naanbrood gebruiken als broodje dat je belegt met iets lekkers of is het lekker om het naanbrood te serveren bij curry.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

zelfgemaakt_naanbrood_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *