Zelf bao buns maken

Dag vrienden van het internet! Vandaag heb ik een recept voor je waar ik echt meeeega trots op was toen ik het maakte. Ik heb namelijk zelf bao buns gemaakt. From scratch. Dus zelf buikspek gegaard, zelf het broodje gemaakt. ALLES ZELF! En het werd zooooooo lekker.

Op Instagram kreeg ik veel berichtjes van mensen waarbij dit mislukt was, dus ik dacht; ik schrijf even een blog met al mijn tips. Helaas kan ik nog niet het hele recept met je delen, want het recept voor het langzaam garen van de buikspek komt uit ons nog niet verschenen boek Gruwelijk Grillen de Kerstspecial en het recept van de bao buns – de stoombroodjes – komt van Rutgerbakt.nl en kan ik dus ook niet delen. Maar ik geef je alle links en tips, zodat je toch lekker zelf aan de slag kan.

Oké; we beginnen met de broodjes. Dit heb je nodig:

  • 500 gr gewone bloem
  • 7 gr gedroogde gist
  • 7 gr zout
  • 1 el suiker
  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 ml water, lauwwarm

Qua apparatuur is het wel handig om een keukenrobot te hebben. Ik heb een KitchenAid en zonder die grote meid had ik dit recept echttttt niet kunnen maken. Het is namelijk heel belangrijk dat je het deeg lang kneedt (minimaal 10 min, maar ik deed 15).

De bereidingswijze van het deeg vind je hier, op de website van Rutgerbakt.nl. Ik vond dat echt een onwijs goed recept, dus volg dat vooral stap voor stap. In totaal ben je zo’n 3,5 uur bezig met het hele recept voor de broodjes (incl. rijzen).

De laatste stap is dat je de broodjes stoomt in een stoommandje. In het recept staat dat dit 8-12 minuten duurt. Bij mij duurde het korter dan dat, maar bij veel instagramvolgers ging het juist hier mis; de broodjes werden niet gaar. Het is belangrijk dat je het stoommandje boven een pan met kokend water zet en je stoomt net zo lang totdat je het bovenste flapje van het broodje open kunt doen en je dan van binnen echt brood-structuur ziet; dus niet nog klef deeg dat elastisch aan elkaar blijft kleven, maar gewoon “droog” brood. Dan is ‘ie klaar!

bao_staand

Vervolgens beleg je het stoombroodje met wat je maar lekker vindt. Ik gebruikte de restjes van wat we allemaal aan het koken waren voor de Kerstspecial van Gruwelijk Grillen; gegrilde spitskool, langzaam gegaard buikspek en ik maakte er nog wat komkommer en wasabi-mayo bij. Het recept voor het buikspek komt in m’n e-book dat 19 november uitkomt, maar mocht je het voor die tijd willen maken, dan kun je vast een lekker recept op het internet vinden. Overigens vind je hier al mijn bao-bun recepten, misschien vind je daar iets lekkers tussen!

Dit recept was in ieder geval SUPER lekker en ik was echt trots dat het zo goed geslaagd was. YES!

Bewaar deze tips op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

bao_buns_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *