Wraps met pulled chicken, rucola en guacamole

Goedemorgen leuke mensen! Afgelopen zaterdagavond maakte ik pulled chicken, maar eens op een hele andere manier dan anders. Normaal ‘kook’ ik m’n kip zacht in Coca-cola (en dat is heerlijk), maar dat geeft zo’n specifieke smaak mee aan de kip, dat ik het eens anders wilde proberen. En daarom koos ik dit keer voor kippenbouillon. Of dat lukte? Absoluut. Of dat lekker was? Absoluut. Of het perfect was? Zeker niet. Veeeeeeeel te zout. Maar daar kom ik later op terug…

Nodig voor twee personen: 2 kippenbouten – 1 blokje kippenbouillon – 2 theelepels kipkruiden – 4 wraps – 4 handjes rucola – 1 avocado – 1 eetlepel crème fraîche – beetje chilipoeder

Doe een scheutje olie in een braadpan en laat het warm worden. Doe de kippenbouten in de pan en schroei beide kanten dicht op middelhoog vuur. Vooral het velletje mag wel lekker bruin en knapperig worden. Maak in de tussentijd ongeveer 500ml kippenbouillon. Schenk zodra de kippen aangebakken zijn (ze hoeven echt nog lang niet gaar te zijn, een knapperig randje is genoeg) de helft van de bouillon erbij. Doe de deksel op de pan en zet het vuur op middel-laag. Laat de kip 1 uur lang pruttelen in de bouillon.

Het is belangrijk dat er altijd een laagje vocht in de pan blijft staan en ik zou het niet te hard laten koken.

Na een uurtje valt het vlees als het goed is van het bot en zodra dat het geval is, trek je al het vlees er met twee vorken af. Als je echt nog hard moet trekken, zou ik het nog even door laten koken. Pas als je het echt makkelijk met je vork van het pot schuift, is het goed.

Haal de botten uit de pan en laat de pulled chicken verder pruttelen in de pan, zónder deksel. Hierdoor verdampt het vocht en dat is goed. Zodra er geen laagje vocht meer in de pan staat, strooi je wat oranje kipkruiden over de pulled chicken. En eventueel een schepje suiker, als het geheel veel te zout is geworden.

In de tussentijd verwarm je de wraps 20 seconden in de magnetron en maak je guacamole door een eetrijpe avocado met creme fraîche en een klein beetje chilipoeder tot moes te staafmixeren.

Smeer de wraps in met guacamole, doe er wat rucola op, eventueel iets van peen julienne en top af met pulled chicken. Oprollen en eten maar!

HEELIJK. Ik vond het echt een hele lekkere maaltijd, maar die van mijn was VEEL te zou uitgevallen. Nu heb ik ook echt wel 4 theelepels kipkruiden toegevoegd, omdat ik wilde dat m’n kip een beetje oranje zou kleuren, maar dat gebeurde niet en voor je het weet had ik er veel te veel zoute kruiden door gegooid. Echt móeilijk zout.

Maar! De smaak was wel goed, dus ik denk dat je met de verhoudingen van het ingrediëntenlijstje hierboven wel goed zit.

Ga je het klaarmaken? Let me know!

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *