Vijfduizend dinners: Hollandse pot op donderdag, Bruchetta bij Brandstof, Thuisbezorgd op zaterdag en Kip Kerrie op zondag

HOI JONGENS! Het is zondagavond en ik heb gewoon het hele weekend niet geblogd. Eigenlijk is het officieel zelfs al maandag. Man, ik had echt het brakste weekend ooit en heb daardoor dus echt geen ruk uitgevoerd. Donderdag was ik voor ’t laatst hier online en wat is er in de tussentijd gebeurd?

Vrijdag was het INTERNATIONAL R. KELLY DAY en daar heb ik gigantisch van genoten (bump ’n grind op kantoor, in de supermarkt, ’s avonds in café Struik, daarna nog in honderd andere cafées en uiteindelijk in Paradiso) en daardoor was ik zaterdag ontzettend totaal gesloopt. En om 11 uur stonden mijn ouders op de stoep om mijn verjaardag te vieren. Pfoe! Wat overigens wel echt een leuke dag was want ik ging met m’n ouders tuinieren (lach niet!) in mijn crappy Amsterdamse achtertuin (die nu beeldschoon is geworden). En toen was ik zaterdagavond nog meer naar de klote dan ik al was en ik weet niet eens meer wat ik toen heb gedaan.

In ieder geval werd ik zondagochtend, vanochtend dus, nog steeds vrij in de kreukels wakker met de worst spierpijn in the world (tuinieren is een workout jonge) en dus voerde ik overdag vrij weinig uit. Wél ging ik even naar De Bakkerswinkel voor een taartje (ik kan geen taart meer zien) en fietste ik heel lang door Amsterdam (Westerpark, Erasmuspark, Rembrandtpark, ik had ’t helemaal te pakken). En vanavond ging ik met m’n roommate naar het concert van Maarten Heijmans in Paradiso. Hij zong nummers van Ramses Shaffy en het was fan-tas-tisch. Fucking mooi om mee te maken.

En nu is het zondagavond laat en heb ik veel te weinig gedaan dit weekend en tegelijk voor m’n gevoel veel te veel en ik ben lichamelijk echt stuk, maar geestelijk zo wakker. En morgen begint een nieuwe week en ik haat mezelf nu al om het feit dat ik weer veel te laat naar bed ga en morgen dus niet uit bed kom. maar goed, fuck me.

Dus, nu we weer bij zijn ga ik je eens even vertellen over mijn eten van de afgelopen dagen. Had ik al verteld wat ik donderdag at? Nee hè? Ik weet ’t zelf nieteens meer, maar gelukkig fotografeer ik ongeveer mijn hele leven dus.

Donderdag

Ah, ik weet het alweer. Woensdag maakte ik dikke hamburgers klaar van steak tartaar en voor 2 personen had ik er 3 nodig en dussss at ik donderdag de laatste op! In een saai AGV’tje: aardappelpuree, groene asperges en steak tartaar met champignons. Prima maar saai 🙂

Vrijdag
Vrijdag at ik bij Brandstof omdat het R. Kelly feestje op de rozengracht zou zijn en Brandstof dan mooi dichtbij zit. Ik bestelde bruchetta, want ik wilde niet een hele maaltijd en at echt vet lekker. Man, die pesto met champignontoestand was echt goed. Dus, aanradertttt!

Zaterdag
Zaterdag tuinierde ik dus de hele dag met le vati en mutti en ’s avonds waren we allemaal kapot en dus bestelden we eten. Er zit op het hoekje Bos en Lommerweg en Admiraal de Ruijterweg een pizzeria, Michelangelo, en de een noemt dat de slechtste pizza’s van Amsterdam en de ander vindt ze heerlijk. Ik behoor tot de laatste categorie en bestel er dus ook regelmatig (verwacht een dik kleffe pizza, half koud met veel knoflook, maar zet je oven ff aan en zet de helft van de pizza er nog in als ie aankomt en dan komt alles goed). We bestelden echter geen pizza maar scaloppa a la gorgonzola, mijn lieverlings en aten heul veul. Vet lekker.

Zondag 
En toen was het vandaag en had ik geen eetlust. Te brak zijn kan soms uitmonden in geen eetlust en vandaag was zo’n dag. Toch moest ik even fatsoenlijk eten want ik ging naar een concert en biertjes drinken en dan heb je toch een beetje een bodem nodig. Ik maakte kip kerrie klaar (zie foto hierboven), met een pakje van Conimex, kippendijen, een groentemix van AH met champignons, wat ijsbergsla, Bali kroepoek on the side. EN oja, gewoon witte rijst. Lekkerrrrrr! Hoewel, het was trouwens echt heel saai. Die kerriesaus was super smakelijk! Ik miste echt pit. Ketjap ofzo. Maar goed 🙂

Dus, nu zijn we weer bij:) Morgen is het maandag en morgenavond blijf ik bij DeLaMar eten omdat we ’s avonds Pubquiz hebben in het Grand Café en ik zit in de jury :D. Dus, een hapje uit de artiestenfoyer gaat ’t worden. En dinsdag ga ik bij Laura, freelancer van Jamie Magazine, eten en volgens mij gaat zij voor mij koken, mjam. Maar goed, keep you posted!

BYEBYE

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

2 reacties op “Vijfduizend dinners: Hollandse pot op donderdag, Bruchetta bij Brandstof, Thuisbezorgd op zaterdag en Kip Kerrie op zondag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *