10 tips voor je after-Lowlands-dip

Goedemiddag leuke mensen! Het is dinsdag. In de ideale wereld is je kater inmiddels verdwenen en zit je alweer fris en fruitig achter je bureau voor studie/werk/andere serieuze dingen in het leven en ligt Lowlands alweer twee dagen achter je. MAAR ZO WERKT HET DUS NIET HE. Nee; ieder jaar weer: fysiek, maar vooral mentaal: de Lowlands dip. Potverdikkie, wat was het weer mooi. Potverdikkie, wat een heimwee.

Ik ga je vandaag helpen. Met tien tips om door je after Lowlands dip heen te komen. Het wordt niet makkelijk, maar we gaan er voor. Rehab starts now!

1. Herbeleven = verwerken
Onderdeel van dit 10-delige programma van after-Lowlands-recovery is herbeleven. We moeten herbeleven op dat we niet vergeten en alleen zo kunnen we door met ons leven. Herbeleven dus.

Wat waren jouw hoogtepunten? Ik vond het optreden van Mumford and Sons, waarbij de meest sexy stem ter wereld (mijn bescheiden mening) heel erg veel mensen zich samen één lieten voelen, wel echt het absolute hoogtepunt. Maar hoe bizar vet was ook het optreden van Cypress Hill waarbij twee kanten van de Alpha tegen elkaar strijdden tijdens een veel te vet optreden? ZWETEN! En hoe mooi kon de zanger van Elbow de hele menigte iets over curtains laten zingen (wat zingt die man toch) tijdens One Day Like This? En hoe bizar was het dat er niemand meer in de Bravo pastte toen Iggy Pop keihard Lust for Life rockte? Man, wat was de line-up TOF! Wat was jouw favoriete optreden?

IMG_0119
Mumford & confetti! Wat was dit een gruwelijk goed optreden!

2. Face your fears: KIJK DE AFTERMOVIE
Of nouja fears, fears. Om door deze dip heen te komen, kunnen we maar beter meteen de vinger op de zere plek leggen en dan door gaan. Aftermovie kijken dus. Nog één keer genieten van hoe mooi het was. Check ‘m hierzo!

<Dit onderdeel van het 10-delig-verwerkingsprogramma laat nog even op zich wachten tot de Aftermovie beschikbaar is. Vermaak je in de tussentijd vooral met punt 1 t/m 9.>

3. Next level nagenieten
Is de aftermovie niet genoeg? Je kunt ook hele concerten terugkijken. Check de programma’s die NPO 3 maakte rondom het mooiste festival van de zomer of kijk op Youtube. Pro-tip: de muziekrechten verlopen vaak na een korte tijd, dus kijk het nu en niet pas over een maand, dan kan het zijn dat er dingen offline zijn gehaald.

4. Néxt next level nagenieten: bezoek de concerten
Ultieme tip die rete voor de hand liggend is; kun je geen genoeg krijgen van de muziek of heb je een toffe nieuwe band ontdekt? Bezoek optredens van de Lowlands acts! Zo werd je bij het wegrijden van Biddinghuizen doodgegooid met aanplakbiljetten van Chef Special (7 oktober Ziggodome), kreeg ik zojuist mail over de kaartverkoop van Alt-J (24 januari AFAS live) en vind ik dat 3FM hier het stokje van me over moet nemen en even een stuk moet schrijven over wanneer alle concerten zijn van de overige Lowlands acts. De Melkweg maakte overigens al een handig overzicht met alle Lowlands acts die bij hun komen. Check hierzo!

IMG_9971
De Cheffies maakten er een feestje van in de Alpha en gaan dat ongetwijfeld in de Ziggodome weer doen!

5. Spieken bij anderen
Nog ff een snelle tip voor als je vandaag daadwerkelijk weer op kantoor/studie/serieuze zaken zit en geen tijd hebt voor hele concerten terugkijken, maar toch je dagelijkse shot Lowlands nodig hebt… Check ook even Instagram! Zoek op Locatie Lowlands Festival of #LL17 en kijk mee in de levens van andere Lowlands-gangers. Serieus; dit is vet leuk.

IMG_0064
Boyfriend & I op Lowlaaaands!

6. Práát met elkaar
Herbeleven doe je niet alleen. Praat met je nieuw gemaakte Lowlands vrienden over hoe fantastisch het was en maak vast plannen voor volgend jaar. Wie neemt de eieren mee naar de camping (en zorgt dat ze dit jaar niet stuk aankomen), wie regelt de Vodka?

IMG_0020
Met je friends naar Lowlands!

Overigens zijn Lowlands reünies ook altijd een goed idee. En doe het nou gewoon een keer echt, in plaats van er alleen over te fantaseren na vijf mojito’s in de Haciënda.

lowlands7

7. Heerlijk eten kan ook ná Lowlands
Eén van de dingen die ik echt top vind aan Lowlands is het eten. Ik vind het een feit (een feit vinden kan bij deze) dat je op Lowlands knettergoed kunt eten. Van te voren had ik al met horecabaas Hans gesproken en me intens verheugd op de lekkere hapjes en tijdens het festival is het me allemaal uitstekend bevallen. Heb je de kip van ’t spit van Hot Mama Hot geprobeerd? Jemig, die was goed. En dat tijdens een potje jeu de boulen. Ik vond het TOP.

Schermafbeelding 2017-08-22 om 11.22.41
Halve kip bij Hot Mama Hot <3
lowlands3
Jeu de Boulen midden op Lowlands!

Maar ook een absoluut hoogtepunt was het broodje worst met cheddar, ingewikkeld in spek en afgebakken op een barbecue en overgoten met biersaus. Serieus; Hans Worst je bent de beste! De award voor beste festivalsnack gaat naar jou!

lowlands6
Dit is geen gefrituurde penis

En wist je dat je veel van dit voedsel ook gewoon ná Lowlands kunt eten? Hans Worst is een begrip in Rotterdam en alleen al zijn website afstruinen opzoek naar info waar je zijn worsten nog eens kunt eten (Coolsingel), is een plezier op zich.

Maar niet alleen de kip van ’t spit en Hans Worst zijn me bevallen. Ik wil ook nog even een shoutout doen naar….

lowlands11
De worsterij voor de awesome hotdog gevuld met kaas
Schermafbeelding 2017-08-22 om 11.22.04
Poke Poke voor de heerlijke poke bowl
lowlands2
De bourgondier voor het geweldige broodje kroket (alles wat je nodig hebt op je festival)
lowlands10
Pancakes on tour voor het beste ontbijt op zaterdag én zondagochtend
lowlands4
En last but not least: Stoofpotten voor het aller lekkerste broodje bal sinds tijden…
lowlands9
Yes I’m into Fitness; fittn’es whole broodje bal in my mouth
lowlands5
én een heerlijk patatje stoofvlees (hoewel; er mocht wel meer vlees in).

Wat was het lekkerste dat jij hebt gegeten op Lowlands? En waarvoor ga je zeker nog eens omrijden ná Lowlands? Ik plan binnenkort een tripje naar Rotterdam. Hans Worst: I’m coming for you!

8. Natuurlijk was het niet allemaal leuk
Onderdeel van het 10-delige after-dip-programma, is ook de negatieve kanten van het festival bekijken.

Wees blij dat je nu niet meer met oordoppen die steeds uit je oren floepen, op een leeggelopen luchtbed, dicht bij de ijskoude vochtige grond, op camping 6 -omdat alle andere campings al vol waren- een poging doet tot slapen. Geniet van het feit dat je weer alleen in je eigen bed ligt mét oorsuizen voor de ultieme nabeleving. Heb je toch nog een beetje het gevoel dat de Bravo om de hoek is.

lowlands8
How are we doing Jan? TOP.

Wees blij dat je niet meer in de rij hoeft te staan voor je avondeten, of wanneer ‘hij’ ’s ochtends kopjes geeft, maar nog tien anderen voor het toilet staan te wachten. OP CAMPING FREAKING 6 (ik dacht dat het hier rustig was?).

Geniet van de goede gesprekken die je voert via Whatsapp, in plaats van de continue stroom aan ‘waar ben je’ ‘ik sta nu hier’ ‘neehee, derde paal links’-appjes die je beginscherm doen vollopen.

Trouwens, over niet allemaal even leuk gesproken… Dit was wel écht mijn dieptepunt van Lowlands 2017. Bedankt meiden!

9. Bereid je voor op volgend jaar
Het laatste onderdeel van het Lowlands-verwerkingsprogramma is doorgaan. We richten ons op de toekomst! Want wat achter ons ligt is wel echt machtig mooi, maar volgend jaar maken we het nóg mooier.

Begin vast met sparen, meld je vast aan voor het Facebookevent van 2018 en zorg dat je dit jaar niet achter het net vist als de kaarten in de verkoop gaan. Gewoon meteen boeken.

Ik ben er in ieder geval bij.

Schermafbeelding 2017-08-22 om 11.45.34

10. Afscheid nemen bestaat wel
Dit is het moment om afscheid te nemen. Knip je bandje door. Weg er mee (wist je dat zo’n ding echt vol bacteriën zit?). Lowlands 2017 leeft voort in onze gedachten. En op Youtube. En Instagram. En in het Facebookevent van volgend jaar. OP NAAR 2018! #ZININ

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

11 reacties op “10 tips voor je after-Lowlands-dip

 • Mark Timmermans zegt:

  Eh, sorry dat ik misschien je napret bederf, maar toch: doe iets aan je Nederlands. Je taalfouten zijn storend….

 • Mark Timmermans zegt:

  Eh, sorry dat ik misschien je afterpret bederf, maar toch: doe iets aan je Nederlands, je taalfouten zijn storend….

 • Lucinda zegt:

  Mumford.was.fantastisch. het was janken van blijdschap en ontroering tegelijk. Daarnaast vond ik de show van ISH in de Juliet ook gewelldiggg!! (En de workshop van hen op zaterdagochtend was het vroege opstaan ook zeeker waard)

  En lievelingseten? Wafel met aardbeien en nutella. Nee grapje, maar ik word altijd wel zwaar ongelukkig als ik om 2u snachts niet ergens een wafel of een crepe kan krijgen. Maar het lekkerste? Die worsterij worst met kaas erin!! Heaven.

  Sterkte en beterschap. (Want lowlandsgemis is dus sowieso een ziekte!)

 • Het was magisch! Ik heb het meest genoten van Mumford & Sons, Bastille, Chef’special en het allerallermeeste los ging MHD. Eerste keer Lowlands dit jaar maar wil volgend jaar weer!!

 • Lisette zegt:

  Mijn heimwee is echt huge, maar met jouw tips is het wel iets beter te handelen! De Udon noodles met Teriyaki kip en de vegetarische couscous-salade waren ook absolute aanraders qua food dit weekend! Bij Hans Worst stond een mega-rij en nu heb ik spijt dat ik daar niet in ben gaan staan…. 🙁
  Ik geniet nog even verder, tot volgend jaar! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *