Vega: Toscaanse burger met geitenkaas, honing, rucola en zongedroogde tomaat

Hey daar! Op Facebook vroeg ik jullie een paar dagen geleden naar tips voor maaltijden om klaar te maken met een vegetarisch product van tivall. Zelf heb ik nog nooit iets van tivall gegeten en ik vond het dan ook heel relaxt om jullie tips te lezen. Veel mensen bleken fan van de Toscaanse carré en dus besloot ik die uit te proberen. Lezeres Cissy tipte dat je goed een burger klaar kunt maken met de Toscaanse carré, op een broodje met geitenkaas, zongedroogde tomaat, sla en honing. Nou: klinkt goed, toch? Dat dacht ik! En daarom probeerde ik het uit.


Nodig voor één persoon: 1 Toscaanse carré van tivall (exclusief verkrijgbaar bij AH) – 3 zongedroogde tomaatjes – een handje wasabi rucola (die is nét scherper dan gewone rucola) – twee plakjes zachte geitenkaas – een beetje honing – 1 kleine ciabatta

Oké toegegeven: in mijn geval kun je de ingrediënten verdubbelen; ik heb twee Toscaanse carrées klaargemaakt, beide op een helft van de ciabatta en allebei met dus 3 zongedroogde tomaatjes, wat rucola en twee plakjes geitenkaas. Verdubbelen dus, die ingrediënten. Als je net zo’n vreetzak bent als ik.

Over tot de bereidingswijze: Ik maakte de Toscaanse carrées klaar in de oven: 15 minuten op 180C en halverwege eventjes keren. Snij ondertussen de ciabatta doormidden, bedek met rucola, geitenkaas, zongedroogde tomaat en honing. Toscaanse carré er op en klaar ben je. Lekker makkelijk!

Weetje waar ik nou echt blij van word? Foodblogger zijn! Ja, zo nu en dan word ik betaald om over een bepaald product te schrijven (zo ook in dit geval) en daardoor moet ik soms dingen uitproberen die ik anders niet zo snel geprobeerd zou hebben. En dat zou jammer zijn, want ik vind deze Toscaanse carré dus echt geniaal lekker. Wát een uitvinding. Het is een super smaakvol, verrukkelijk ding en de combinatie op een broodje met geitenkaas, honing, pittige rucola en zongedroogde tomaat is nog net even genialer. Echt, wat chill dit. En dat zeg ik dus niet omdat ik betaald word; nope het is veel beter: ik mag iets verrukkelijks eten en krijg er nog eens voor betaald ook. Love it!

Wist je dat je de vegetarische producten van tivall trouwens ook heel goed kunt gebruiken als je gaat barbecuen? Vind ik leuk, want ik wil altijd nog een keer een aantal thema-barbecues organiseren zoals een vis-barbecue of een vega-barbecue. Maar bij een vega-barbecue dacht ik niet meteen aan vleesvervangers, maar eerder heel veel lekkere gegrilde groentes. Hoeft dus helemaal niet; je kunt ook gewoon prima zo’n product van tivall op de grill gooien. Like! Op veggy365.com vind je dagelijks nieuwe inspiratie voor een vega-barbecue, of meer vega recepten (met en zonder tivall producten). En op www.bbqpromotion.com kun je tot eind juli (!) jóuw vega barbecuetip achterlaten en daardoor kans maken op toffe prijzen. Bijvoorbeeld een barbecue voor jouw en je 10 beste vrienden (vind ik leuk) of een grill!

Dan nu: last but not least: Cissy, bedankt voor het recept! It’s a winner 😀

Dit is een gesponsord artikel.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

MEER VEGA BURGERS:

6 reacties op “Vega: Toscaanse burger met geitenkaas, honing, rucola en zongedroogde tomaat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *