Vega rookworst van HEMA met stamppot boerenkool

Hey hey! Een paar weken geleden lanceerde HEMA ook worst; een vegetarische rookworst. Je snapt: ik was behooooooorlijk sceptisch. Ik durfde het eigenlijk echt niet uit te proberen, maar ik had er een toegestuurd gekregen dus let’s go (en Jan vond dat ik me niet zo moest aanstellen).

Vandaag lees je in dit recept mijn oordeel: zum kotsen of best prima? Je leest het zo!

Nodig voor 2 personen: 2 zakjes aardappelpuree alleen water toevoegen – 2 handjes boerenkool – beetje mosterd – 1 vega rookworst van HEMA

De rookworst heb ik 15 minuten in een pan met heet water gelegd. Niet koken, gewoon heet water. Daarna haalde ik hem eruit en heb ik hem nog een halve minuut laten rusten.

In de tussentijd kookte ik water voor de aardappelpuree uit een zakje; dat mengde ik met elkaar en met een twee handen boerenkool en klaar is je stamppot. Ja mensen; ik eet nog steeds aardappelpuree uit een zakje en I LOVE IT.

Serveer de stamppot met een halve vega rookworst en een beetje mosterd. Eet smakelijk?

ookworst

Oké; het oordeel. De geur van deze vega rookworst is goed; echt rokerig. De worst ziet er wel echt vrij goor en nep uit, maar dat zien we even door de vingers. De smaak? Die is prima. Echt vééééél  beter dan de andere vega rookworsten die ik heb geprobeerd. Maar één ding… hij is lang niet zo sappig als een ‘echte’ HEMA worst en het aller grootste nadeel voor flexitariërs vind ik dat je van deze rip off intens veel zin krijgt in een echte HEMA worst. En dat lijkt me nou juist níet de bedoeling.

Zou ik hem nog een keer eten? Nee. Zou ik hem aan vegetariërs aanraden? Mwah; als je al jaren vega eet en écht een rookworst mist, is dit een topper. Wellicht is ‘ie verwerkt in een erwtensoep ook wel lekker. En het is wel de beste vega rookworst die ik tot nu toe heb gehad. Alleen ik hoef ‘m niet nog een keer :P.

Benieuwd naar wél echt lekkere vleesvervangers? Check deze blogpost die ik erover schreef.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Pinterest_ookworst

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

3 reacties op “Vega rookworst van HEMA met stamppot boerenkool

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *