Vega: Risotto met limoen, courgette en spinazie

Hoi allemaal! Gisteravond at ik een vegetarische risotto en dat is maar goed ook, want ik zat net ongegeneerd een saucijzenbroodje te verorberen in de trein en bedacht te laat: ai, het is Meat Free Monday. Gelukkig heb ik gisteravond alvast gecompenseerd ;-).

In Italië at ik voor het eerst een risotto met heel duidelijk limoensmaak- door limoenschilletjes- en ik vond het zó lekker, dat ik het meteen gisteravond na wilde maken. Of het lukte? Dat lees je verderop!

Nodig voor één persoon: 1/2 courgette – 2 handen verse spinazie – 1 tablet groentebouillon – 1 kopje risottorijst – 1/2 ui – 2 glazen witte wijn – 1 eetlepel parmezaanse kaas – 1/2 limoen – peper & zout

Snijd de ui en courgette in kleine stukjes en bak in een kookpannetje met olijfolie een beetje glazig/gegrild. Voeg dan het kopje risottorijst toe en bak dit even mee (niet het kopje, alleen de risotto). Maak in de tussentijd 500ml bouillon. Blus de risotto eerst af met een glas witte wijn en zodra dat allemaal verdampt is (roeren!) voeg je beetje bij beetje de bouillon toe. Schenk steeds net zoveel bouillon op de risotto, totdat het helemaal onderwater staat en laat het dan verdampen. Blijf dit herhalen totdat de bouillon op is.

Blus de risotto dan nog eens met een glas witte wijn en voeg nu ook de (gewassen) spinazie toe. Die slinkt naarmate je ‘m er doorheen roert.

Eindig met een eetlepel parmezaanse kaas erdoor en flats de risotto op je bord. Doe er dan wat limoenschilletjes overheen en pers het sap van een halve limoen erover uit. Beetje peper en zout en klaar!

Geslaagd? Nee. Hahaha, shit. Het was prima te eten hoor, best wel lekker, maar gewoon niet zoals ik wilde dat ie zou smaken. Ik had een beetje teveel van het wit van de limoen mee geraspt en dat is bitter, dus dat is niet chill. En ik had m’n risotto iets langer moeten koken. En ik vond de toevoeging van spinazie en courgette gewoon echt waardeloos, maar ik moest even wat groentes eten van mezelf, dus dan maar zo.

Ik denk dat het recept lekkerder is als je de limoen achterwege laat en nog wat cherrytomaatjes en pijnboompitten toevoegt. Dan is het heerrrrrlijk, denk ik.

Goed, ik blijf oefenen. Als iemand nog een knettergoed recept heeft voor risotto met limoen, laat je dan vooral horen in de reacties hieronder!

PS: ik begin opeens te twijfelen… Misschien had ik wel risotto met citroen in Italië. Zou dat lekkerder zijn? #keeptrying.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!

12 reacties op “Vega: Risotto met limoen, courgette en spinazie

  • Basic voor n goede risotto is altijd beginnen met de rijst in olie glazig te bakken.
    Dan n glas wijn, wachten tot het verdampt is. Dan scheutjeboullion, wahten tot het opgenomen is, dan weer, enz
    hele proces duurt ca 25 minuten. Niet lang genoeg gekookt ??? Proef je nooit ? Risotto moet je aan te eidn steeds proeven, moet gaar zijn maar met n bite . Courgette kan maar wordt snel te zacht. Klassieker : Doperwten, nee niet uit n pot, bevroren, smaken als vers na 3 a 4 min meekoken,toefje peterselie is altijd o.k. kleurig, fis.

  • Je was zelf niet enthousiast, maar dit is serieus het lekkerste wat ik ooit heb gekookt. Ik heb alleen geen wijn, kaas en limoen gebruikt. Wel een citroen (en op de laatste 10 min de rasp en sap bij gedaan om het door te laten koken ivm smaak) en bij het bakken van het uitje 2 teentjes knoflook.

    Hij was héérlijk! <3

  • Risotto met aubergine, citroen, basilicum en geitenkaas is ook heeeeel lekker! Een recept van de allerhande en zeker het proberen waard!

  • Charlotte zegt:

    Ziet er lekker uit! Ik had afgelopen weekend lekkere risotto op, dat was met ui, spinazie, kip (kan je ook weglaten), geitenkaas en Parmezaan, misschien ook de moeite waard? 🙂

  • Ik heb ooit van een studiegenootje het recept van risotto met witte wijn, heel veel prei, dille, gerookte zalm en lekker veel citroen gekregen

  • Risotto met citroen (sap bij de risotto doen tegelijk met de witte wijn) broccoli, groene asperges/courgette, verse basilicum en pecorino. Gebakken hele cherrytomaatjes en amandelen als garnering. Is echt heerlijk!

  • Marjolein zegt:

    Mijn lievelingsrisotto is met bosui, (diepvries) spinazie, courgette , geitenkaas en pijnboompitjes. Dan stukje vis als zalm of tilapia erbij en dan heel veel citroen over de vis en risotto uitknijpen! Jammiee

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *