Salade met zalm, soja, edamame, komkommer, avocado, sesamzaadjes en wortel

Joehoe! Gisteravond kwam ik terug van vakantie en had ik intens veel zin in patat met een frikadel speciaal. Wat zeg ik, daar heb ik al wéken zin in. Maar! Ik had de hele week op vakantie pasta gegeten en amper groentes en ga de komende week wéér op reis (naar JAVA, wat éét men daar?!) dus ik vond dat ik zaterdagavond even normaal moest eten. Ik maakte een salade en hij was awesome en bijzonder vullend.

Nodig voor één persoon: 1 zalfilet – 1/2 bakje edamame (sojaboontjes, verkrijgbaar bij AH) – 5cm komkommer – 1/2 eetrijpe avocado – een beteje peen julienne (wortel) – een scheutje sojasaus – een lepel honing – wat sesamzaadjes – halve zak gemengde sla

Maak een pan warm en bak de zalmfilet aan beide kanten in 4 minuten gaar. Schenk er dan wat sojasaus en honing over en laat dit nog heel even pruttelen. Kijk uit dat de sojasaus niet zwart wordt!

Meng in een kom de gemengde sla met stukjes komkommer, peen julienne, avocado en de edamame-boontjes. Serveer de zalmfilet on top en top af met wat sesamzaadjes. Klaar!

Lekker simpel, heel vullend en heel lekker. Ik vond het echt een geslaagde salade. Voor zo ver een salade geslaagd kan zijn… 😉 Maar toegegeven: in mijn hoofd was hij lekkerder. Het was gewoon wel echt veel groentes en ik voelde me een klein beetje een konijn. Gelukkig had ik daarna nog een zak wasabinootjes (om maar even in het thema Aziatisch te blijven) en dat maakte alles goed.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!

 

3 reacties op “Salade met zalm, soja, edamame, komkommer, avocado, sesamzaadjes en wortel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *