Valentijnsdiner: Zelf sushi maken

Goedemiddag!! Ooooohhhh wat heb ik heerlijk gegeten afgelopen donderdag! Het was natuurlijk Valentijnsdag en hoewel ik daar in principe niet aan doe, hebben we er toch aan gedaan hahaha. Bas en ik hebben samen, voor het eerst, zelf sushi gemaakt. En whow het was zo goed gelukt! Ik was helemaal verbaasd.

We maakten sushi met die rode kit die je voor 7eu bij de AH kan halen. Verder had ik nog voor 7eu zalm, 5eu tonijn en 2eu garnalen bij de visboer op de Kinkerstraat gehaald (En daarbij aangegeven dat het voor sushi was). Bij de toko op de Ten Kate markt haalde ik dan nog edamame (sojabonen, mjam!) en die waren ook maar 2,50eu voor een hele zak! Joepie!

Toen konden we aan de slag. Je kookt eerst de rijst in 18 minuten. Dit kun je ver van tevoren doen, omdat de rijst wel nog moet afkoelen (duurt lang) voor je het gebruikt in de sushi. Ondertussen kun je de vulling snijden. Wij hadden zalm, tonijn, komkommer en avocado. Als de rijst koud is, leg je die op een zeewierblad, daar dan een reep vis en groente in en het lekkerst is om er ook een beetje mayonaise (Yo Fresh van Calvé) in te doen. Dan dichtrollen (niet te los! niet te strak!) en als ze allemaal gerold zijn, snij je ze in stukjes en leg je ze op een bord. Wij hadden precies genoeg om lekker vol te zitten. Verder maakten we er nog 4 Vietnamese loempia’s (AH vriesvak) bij en de garnalen hebben we aan spiesjes geregen, overgoten met honing-teriyaki-saus en even gebakken in de pan. De zalm die we over hadden hebben we trouwens ook een deel gebakken met teriyaki-saus en een deel in stukjes gesneden voor sashimi. En dan hadden we natuurlijk ook nog de edamame/sojabonnen die je maar max 5 minuutjes hoeft te koken (met een flinke schep zout). Officieel moet je ze ook laten afkoelen, maar ik vind ze warm lekkerder.

Man o man, wat hebben wij lekker gegeten!! Echt heerlijk. En ik was zo verbaasd dat het zo goed gelukt was de eerste keer. Dus dat was mijn geslaagde Valentijn. Gisteravond heb ik dan m’n avondmaal doorgebracht met een mozzarella pizza van AH vers. Was prima te eten. En voor vanavond weet ik nog niet wat we maken. Iets dat Bas ook lekker vindt, hmmmmm……

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “Valentijnsdiner: Zelf sushi maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *