Mexicaans: Fajita’s met kip, drie kleuren paprika’s, rode ui en kruidenmix met kaneel

Goedenavond! Ik heb vandaag een nieuw menuutje toegevoegd aan m’n blog; helemaal bovenin! Hier kun je iets meer lezen over m’n blog. Ik moet er wel bij zeggen dat het nog under construction is… 😉

Anyway, vanavond at ik Mexicaans. Op vakantie in Zakynthos heb ik echt bij het allerbeste Mexicaanse restaurant ooit gegeten en vandaag probeerde ik hun fajita’s na te maken. (Mocht je ooit naar Zakynthos – Agios Sostis gaan, ga eten bij BOOMERANG!). Voor de fajita’s heb je nodig: Paprikamix (3kleuren), 1 rode ui, twee kipfilets, 1 rode ui, 1 blikje kidneybonen, fajita’s, fajita-mix van Casa Fiësta, kaneel, crème fraîche, grano padano en eventueel ketchup. EN! Desperados on the side 😉

Je snijdt de kip en de groentes. De kip bak je in een grote koekenpan gaar. Dan voeg je daar de groentes en de bonen aan toe en dit laat je lekker gaar worden. Ondertussen warm je de fajita’s op in de magnetron. Zet op tafel een bakje crème fraîche en een schaaltje grano padano klaar. De kruidenmix meng je met wat warm water tot het een goed prutje is dat je in je wrap kan schenken (dus niet te dun, niet te dik!). Voeg als je dat lekker lijkt, flink wat kaneel toe aan de kruidenmix. Je eet de wraps door een fajita te besmeren met de kruidenmix, creme fraîche, dan de kip+groentes en dan strooi je er kaas over. Je kunt er ook nog wat tomatenpuree of tomatenketchup in doen.

Ik (en Bas!) vond het onwijsssss lekker. En het kwam best in de buurt van de fajita’s van dat restaurant in Griekenland. Het was heerlijk. 🙂 Tot morgen!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Mexicaans: Fajita’s met kip, drie kleuren paprika’s, rode ui en kruidenmix met kaneel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *