Ultieme hamburgers bouwen

Goedemorgen goed volk! Het is zondagochtend en ik ben echt opgestaan met zo ontzettend veel energie in m’n lijf, dat ik er echt iets mee moet doen. En dus ga ik eens even wat blogs inhalen van de afgelopen tijd. Want hallo: hoe heerlijk ziet deze burger eruit en hoe jammer is het dat het recept nog niet online stond?! Héél jammer. Dus bij deze!

Ik maakte deze ultieme hamburgers een paar weken geleden en ze waren god-de-lijk. Tijd voor het recept!

Nodig voor twee personen: 4 rundervleesburgers – 4 hamburgerbroodjes – 4 lakjes cheddar (die harde)* – 4 plakjes bakbacon – 4 eieren – 2 augurken – 1 rode ui – gebakken uitjes – alle sauzen die je lekker vindt (bbq-saus en mayonaise zou ik aanraden)

*wij gebruikten deze en die vond ik best chill

De burgers bak je tussen een grill totdat ze mooi bruin en knapperig aan de buitenkant zijn en het liefst nog een beetje rood aan de binnenkant. Leg als laatste even wat plakjes cheddar over de burgers zodat die nog een beetje smelten door de warmte van de grill.

Snijd een ui in ringen en bak die met een scheutje olie of boter in de pan glazig en lekker gebakken. Beide handelingen duren ongeveer 5 minuten.

Bak ook nog even een spiegelei in de pan; zo een met een hele dooier, die straks lekker over je broodje hamburger uitlekt. Mjam!

Bouw je burger vervolgens op met alle overige ingrediënten. Dus je hebt een broodje met augurk, ei, burger, cheddar, ui, mayo, bbc-saus en gebakken uitjes. KLAAR!

Ik vind een goede burger altijd geslaagd wanneer je met moeite de burger in je mond kunt stoppen en dat was bij deze burgers absoluut het geval. En het was echt vet lekker. Alle smaken zijn aanwezig en je voelt je intens gelukkig (en smerig) als je dit naar binnen hebt gewerkt. Enjoy!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

6 reacties op “Ultieme hamburgers bouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *