Tosti van maisbrood met gegrilde courgette en aubergine, mozzarella, gegrilde tomaatjes, rucola en curry

Dag allemaal! Ik typte deze blogpost vanuit de trein van Den Haag naar Assen (!!). Ik was zaterdag in Den Haag voor een workshop tosti’s maken, die georganiseerd werd door Boomerang Create in samenwerking met Heinz Curry Gewürz. Super leuk! Samen met een aantal foodbloggers mochten we in Het kookplein in Den Haag helemaal los gaan om een super lekkere tosti te maken. Er stonden veel verschillende groentes, kazen en broden voor ons klaar en ik was natuurlijk de enige die geen flauw idee had wat alles was, hahaha.

Onder foodbloggers lijk ik altijd de enige te zijn zonder verstand van zaken. Om die reden heette mijn uiteindelijke tosti dan ook de ‘Ik-heb-geen-flauw-idee-wat-ik-doe-tosti’, maar hij was heel lekker. We mochten uit heel veel verschillende kazen, groentes en broodsoorten kiezen en ik ging voor ingrediënten die ik kende, haha. En dus maakte ik een tosti met:

2 sneetjes maisbrood – 1/2 bol mozzarella – een paar plakjes courgette – een paar plakjes aubergine – cherrytomaatjes – rucola – basilicum – knoflook – pijnboompitten – parmezaanse kaas – olijfolie

En ik ben nog nooit zo lang met een tosti bezig geweest, mijn hemel. Ik begon met de courgettes en aubergine dun snijden en de plakjes te grillen in een grillpan met olijfolie. Ook de cherrytomaatjes, aan de steel, grilde ik even in de grillpan. Ondertussen maakte ik een veel te heftige pesto door knoflook (te veel!), basilicum, pijnboompitten, olijfolie en parmezaanse kaas in een vijzel fijn te malen. Het brood smeerde ik in met pesto, daarop deed ik de gegrillde groentes en toen de mozzarella. Daarop weer een plakje brood en toen in het tosti-ijzer tot ‘ie mooi bruin was. Ik serveerde de tosti op een bedje van rucola en met de gegrillde cherrytomaatjes on top. Beetje parmezaanse er nog over en curry ernaast en klaar!

En dat was natuurlijk veel te veel werk voor een tosti, maar het was wel heel lekker haha 😀 Een echte #TostiDeluxe!

Maar, ik moet bekennen dat ik m’n tosti in the end toch gewoon het allerliefste eet met alleen kaas, brood en een flinke dot curry. Hoe eet jij je tosti het liefste?


LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

8 reacties op “Tosti van maisbrood met gegrilde courgette en aubergine, mozzarella, gegrilde tomaatjes, rucola en curry

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *