Tortizza’s met spek, crème fraîche en bosui

Goedemorgen goed volk! Er is een tijd geweest dat ik bijna iedere avond wel iets anders at; dat ik bijna nooit eenzelfde recept op regelmatige basis nog eens at. Die tijden zijn redelijk veranderd toen ik ging samenwonen; Jan heeft een paar dingen waar hij steeds om vraagt en daarom eet ik nu vaker een bepaald gerecht regelmatig (eens in de twee weken ofzo). Een van die dingen zijn tortizza’s. Jan’s ogen beginnen daadwerkelijk te schitteren als ik over tortizza’s begin, hahaha. De tortizza’s die ik steevast maak zijn een soort flammkuchen; ze zijn SUPER makkelijk zelf te maken, ontzettend lekker én heel snel klaar. Een ideale maaltijd dus :D.

Nodig voor 2 personen: 6 kleine tortilla’s – 1 klein kuipje crème fraîche  – 125gr biologische spekjes – 1 bosui

Smeer de kleine wraps in met crème fraîche, verdeel daar de spekjes over en zet dit voor 15 minuutjes op 200C in de oven. Ze zijn klaar als de randjes een beetje bruin beginnen te kleuren. Top dan at met water peper en in ringen gesneden bosui en klaar is je maal.

Is dat niet wat weinig? Gek genoeg is dit echt prima; wij eten ongeveer 3 of 4 per persoon en dat is genoeg. Je kan er natuurlijk nog een salade bij maken, maar meestel komt die bij ons niet op, omdat die in het niet valt bij hoe lekker deze tortizza’s zijn ;-). Enjoy!

Support your local foodblogger
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €6,95 voor jezelf óf iemand anders <3 en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

6 reacties op “Tortizza’s met spek, crème fraîche en bosui

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *