To go: Couscoussalade met tomaat, zongedroogde tomaat, rucola, feta, pompoenpitten, groene paprika, cashewnoten en olijfolie

Hoi allemaal! Gisteren moest ik een treinreisje maken van Amsterdam naar Assen, waarbij ik 2,5 uur in een trein opgesloten zat rond lunchtijd. Mooi moment dus om een goeie lunch mee te nemen. En omdat ik zo druk ben met m’n kast leegeten, besloot ik een couscoussalade te maken, met alleen nog dingen die ik in huis had. En dat slaagde; ik gebruikte veel verschillende ingrediënten die allemaal nog op moesten én at een lekkere lunch, die heel to-go-geschikt was.

Nodig voor één persoon: 50gr couscous – 1 handje rucola – 1/2 groene paprika – 1/2 tomaat – 3 zongedroogde tomaatjes – wat feta – een scheut olijfolie – een klein handje cashewnoten – 1 eetlepel pompoenpitten

Meng de couscous met kokend water en laat het wellen. Snij ondertussen al je groentes en andere dingen fijn en meng door elkaar. Het is handig om de rucola ook een beetje fijn te snijden, dan heb je niet steeds van die rare slierten met couscous in je mond (of aan je kin hangen, zoals ik, op station Zwolle waar ik dit maaltje oppeuzelde). Meng alles door elkaar, doe er een scheutje olijfolie bij en wat peper & zout en klaar ben je! Huppakee in een bakje, vorkje erbij en eet smakelijk.

Couscous hoef je ook niet gekoeld te bewaren en na een dag in een bakje te hebben gezeten is het nog steeds lekker, dus #awesome.

Dat was mijn lunch van gisteren! Gisteravond at ik bij m’n ouders een lekkere zondagmaaltijd. Niet echt in paassferen en niet super mega speciaal, maar lekker: gepanneerde schnitzel met witlof met ham & kaas en pomme duchesse. Maar daar blog ik niet over.

Vanavond gaan we aan de kippenpootjes met een rucolasalade met mozzarella. Mmmm! Wel een beetje vaslsspelen; kip op meatfreemonday. Maar het is een feestdag, dus :). EN je gelooft nooit wat ik deze tweede paasdag ga doen.. NAAR DE IKEA. Hahahahaha, het kan niet erger. En misschien ga ik zélfs nog wel naar een meubelboulevard. Aaaaah. Maar fuck it, ik heb een nieuw huis en dat huis heeft inrichting nodig. 😀

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


Eén reactie op “To go: Couscoussalade met tomaat, zongedroogde tomaat, rucola, feta, pompoenpitten, groene paprika, cashewnoten en olijfolie

  • Quote: “Gisteravond at ik bij m’n ouders een lekkere zondagmaaltijd. Niet echt in paassferen en niet super mega speciaal, maar lekker: gepanneerde schnitzel met witlof met ham & kaas en pomme duchesse. Maar daar blog ik niet over”.

    Jeeh… wat een verwend mens zeg!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *