Tips om een betaalbare huurwoning in Amsterdam te vinden + Tips voor, tijdens of na je verhuizing!

Dag vrienden! Het is alweer ruim twee maand geleden dat mijn Grote Verhuizing begon. Ik ben echt héél erg lang op zoek geweest naar een nieuwe, betaalbare huurwoning in Amsterdam en 1 mei 2014 mocht ik dan eindelijk een nieuw huurcontract ondertekenen voor een heel fijn huis aan de hoofdweg in Amsterdam.

En toen ontstond het idee om een blogpost te schrijven met wat tips voor verhuizing in Amsterdam. Want, wat een ramp kan dat zijn. Ik weet er alles van! Vijf jaar geleden kwam ik naar Amsterdam en vijf jaar lang heb ik een appartement gedeeld met een huisgenootje. Wat prima was en waar ik echt geluk mee had. Soms hoor ik verhalen van vrienden die ieder jaar wel drie keer moesten verhuizen, omdat ze maar niets vasts konden vinden in Amsterdam. Ik wist al een tijdje dat ik in de zomer van 2014 mijn gedeelde appartementje in Amsterdam West moest verlaten en sinds augustus 2013 ben ik dan ook echt diehard op zoek gegaan naar nieuwe woonruimte. Ik was helemaal niet veeleisend; het moest een woning zijn voor 1 persoon tot max 600 exclusief, locatie liefst binnen de ring maar net erbuiten is ook niet erg. Of een woning die ik kon delen met een vriendin, voor max 1100 exclusief. Maar één probleem; ik stond niet ingeschreven bij iets als woningnet oid, waardoor ik nergens voorrang had. En de kloof tussen sociale huurwoningen (waarvoor ik niet in aanmerking kwam) en een huurwoning in de vrije sector, is ZO groot. Uiteindelijk heb ik via via een huis weten te bemachtigen, thank god. Maar ik heb een hele zoektocht achter de rug en ik weet dat heel veel mensen nu ook nog zoeken naar een betaalbare woning in Amsterdam. Dus hier mijn tips!

TIPS OM EEN BETAALBARE HUURWONING IN AMSTERDAM TE VINDEN 
Sowieso moet je heel je omgeving spammen met het feit dat je op zoek bent naar een huurwoning in Amsterdam. En herhaal dat ook gewoon regelmatig, zodat men weet dat je nog steeds niets gevonden hebt.
Verder heb ik sinds augustus 2014 dagelijks (ja echt, iedere dag, meerdere keren per dag) een aantal websites afgespeurd op zoek naar een woning. Het heeft mij uiteindelijk niet geholpen, maar ik vertel ze toch aan je door, misschien heb jij meer geluk dan ik:

 • Rooftrack.nl (checken meteen na 12u en 18u, omdat dan de nieuwe woningen worden geplaatst)
 • Marktplaats.nl (Negeer alle bedrijven die woningen aanbieden en kijk alleen naar echte mensen/particulieren die een woning aanbieden. En reageer alleen op woningen die vandaag zijn geplaatst, voor woningen van gisteren ben je nu al te laat. Check deze site ook echt drie keer per dag, omdat er op elk moment iets geplaatst kan worden.
 • Kamernet.nl (staan ook appartementen op. Reageren kost geld)
 • Rooming.nl (werkt handig via facebook. Reageren kost geld)
 • Rotsvast.nl (makelaar in Amsterdam met heel soms een betaalbare woning)
 • Funda.nl (staan soms betaalbare huurwoningen op, maar zijn meestal ook meteen weg)
 • Word lid van facebookgroepen voor woningen/studio’s in Amsterdam

TIPS VOORAFGAAND AAN DE GROTE VERHUIZING 

 • Verhuisdozen van HEMA laten thuisbezorgen
  Eén tip die ik heel graag had geweten voor mijn verhuizing; je kunt heel goedkoop verhuisdozen bestellen bij HEMA en die worden dan bij je thuis bezorgd! Het is namelijk echt niet te doen om met verhuisdozen te fietsen en ik weet dat lang niet iedereen (including me) de hele tijd een auto tot z’n beschikking heeft tijdens een verhuizing. Verhuisdozen van de HEMA zijn dus geweldig!
 • Eet al het eten uit je kast op
  Ik had heel veel eten in mijn mini ‘voorraadkast’ en stond versteld van hoeveel ik daar nog mee klaar kon maken. Een hele maand at ik uit mijn kast en man, wat heb ik daar gigantisch veel geld door bespaard. Bovendien hoef je je eten dan niet allemaal mee te verhuizen. En ik had écht niet extreem veel dingen in huis hoor. In mijn vriezer lag wel nog redelijk veel vlees, maar verder moest ik het vooral doen met heel veel rijst, pasta, couscous, pannenkoekenmix en pizzadeeg. En toch wist ik gevarieerd te eten, een maand lang. Terwijl het me echt geen drol heeft gekost. I-de-aal.

TIPS TIJDENS HET VERHUIZEN

 • Ik vond thuisbezorgd.nl echt een uitkomst tijdens de verhuizing. Geen één keer heb ik zelf gekookt, want daar had ik écht geen tijd voor.
 • Een andere makkelijke maaltijd: de kant en klaar lasagne van &samhoud. Ik hou helemaal niet van kant en klaarmaaltijden, maar deze is echt geniaal lekker. En tijdens een verhuizing heb je gewoon heel weinig zin om te koken. Of zitten al je pannen nog in dozen en je hebt ongetwijfeld geen idee meer in welke van de 50 dozen die er nog staan. &samhoud lasagne. Ideaal, gewoon verkrijgbaar bij AH. (En 6 euro, maar dat kun je vergeten want een verhuizing is sowieso duur; daar kan die 6euro-lasagne ook nog wel van af)(bovendien heb ik altijd de geluk dat er een 35% korting sticker op zit!).

EEN TIP VOOR ALS ALLES KLAAR IS (de belangrijkste)

 • Champagne.

Ik hoop dat deze tips jullie wat kunnen helpen, vooral de Amsterdammers, en ik hoop echt dat het huizen zoeken in Amsterdam ooit makkelijker wordt.

DEEL JOUW TIPS!
Heb jij nou ook verhuistips? Laat ze hieronder in de comments achter, dan heeft iedereen er iets aan! Oh, en deel deze blogpost als je ‘m handig vond; dat zorgt ervoor dat dit artikel beter gevonden wordt in Google en dan hebben meer mensen er iets aan! Niet om mezelf populairder te maken, maar vooral omdat ik zelf een dergelijke blogpost HEEL graag had gelezen, voordat ik aan die ellendige huizenzoektocht begon.

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

7 reacties op “Tips om een betaalbare huurwoning in Amsterdam te vinden + Tips voor, tijdens of na je verhuizing!

 • Anoniem zegt:

  Schrijf je sowieso in voor sociale huur woningen! Wat veel mensen niet weten is dat er ook zogeheten lootwoningen zijn waarop iedereen zich kan inschrijven en dan wordt er een random selectie gemaakt. Het maakt dan dus niet uit hoe lang je bent ingeschreven;)

 • Voor de studenten studentenwoningweb. Had het geluk dat iemand mij deze site tipte lang voordat ik naar Amsterdam verhuisde. Wel op basis van wachttijd dus schrijf je hier al vooral van te voren in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *