Buiten de deur: Dineren bij Eye Amsterdam

Dag allemaal! Afgelopen donderdagavond was ik uit eten bij Eye Amsterdam. En dat kan ik iedereen enorm aanraden. Echt!

Samen met mijn collega’s van de marketingafdeling van DeLaMar streek ik neer op het terras aan het IJ. We konden helaas geen tafel reserveren op het terras, maar gelukkig was er nog plek genoeg en hadden we dus toch mooi een plekje in het zonnetje, met uitkijk over het IJ.

Ik was nog nooit in Eye geweest, maar wilde er al wel heel lang eens heen. En wat een aanwinst voor de stad! Een prachtig gebouw, zowel van binnen als van buiten en wát hebben we lekker gegeten op het terras. Hoewel er nog wel verbeteringen mogelijk zijn (het terras groter maken, het personeel iets professioneler(of hadden wij iemand van wie het de eerste dag was?) en iets minder stuck in the middle zijn (of hippe staff met sneackers en eigen kleding en jonge mensen aantrekken, óf high class willen zijn. Niet allebei)), heb ik een geweldig fijne avond gehad. Want man oh man, wat hebben we lekker gegeten.

We begonnen met Champagne, omdat er iets te vieren was. Daarna ging men over op Rosé en bestellen we bittergarnituur. Ik dronk zelf overigens geen alcohol, had het even gehad met alle wijn & bier van de laatste tijd. De bittergarnituur was lekker; kaasstengels, garnalenkroketjes, bitterballen en loempia’s. Prima! Daarna kwam het voorgerecht. Ik bestelde de gebakken gamba’s met avocado, crème fraîche, iberigo ham, basilicumolie en god, wat was dat verrukkelijk. Echt niet normaal hoe smakelijk. Ik heb nog net m’n bord niet afgelikt.Als hoofdgerecht ging ik voor de zeebaars met rosevalaardappeltjes, groene asperges, tomaatjes en ik weet niet eens meer wat nog meer. En het was echt heel heel heel zalig. De vis was zoooo goed bereid, met heerlijke zout op de huid, oh man, wat was het lekker. En die aardappeltjes. Oooooooh man. Echt, zooo heerlijk. En een hele mooie portie. Maar omdat ik het allemaal zo lekker vond, heb ik ook nog flink meegegeten met mijn buurvrouw, collega Marte die de risotto had besteld. En oh, die zag er ook te lekker uit, met enorme plakken Parmezaanse kaas (echt enorme!!) en heel veel paddestoelen. Overigens zat er ook truffel in de risotto, maar die proefde ik zelf niet heel erg (gelukkig, want ik hou niet van truffel #verklaarmevoorgek). Ah men, wat was het lekker.

Als toetje gingen we voor een toetjestappas. Een begrip dat ik samen met Marte heb uitgevonden toen we eens uit eten waren bij een tapasrestaurant. Het idee? Gewoon alle toetjes van de kaart bestellen en met elkaar delen. Beste idee van Nederland. Zo bestelden we een ijstaartje, vanilleijs met salted caramel, Meringue met frambozensaus, een lopend chocoladetaartje en panna cotta. En stuk voor stuk waren ook al deze gerechtjes weer verrukkelijk. En ook het vermelden waard; alles werd prachtig geserveerd!Nou, je hoort ‘t wel; ik was en ben echt mega enthousiast. Volgens mij heb ik wel tien keer die avond gezegd dat ik zoooooooooo lekker heb gegeten. Aanrader dus!

Overigens gingen we op kosten van DeLaMar en moet ik erbij zeggen dat het niet een heel goedkoop restaurant is. Zeker niet duur (8-12 euro voor een voorgerecht en hoofd wel tussen de 18-25 denk ik?) maar dus niet studentikoos. Een mooi plekje om eens te eten als je ouders betalen of als je iets te vieren hebt ;-).

Heb jij wel eens bij Eye gegeten? En wat vond je er van?

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

MEER FIJNE PLEKJES VIND JE HIER.

6 reacties op “Buiten de deur: Dineren bij Eye Amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *