Hey you! Het is eind september en dat betekent dat het volop pompoen-seizoen is. Tijdens een autorit door Zuid Holland zag ik de ene na de andere pompoen langs de weg staan, direct van het land te koop en idioot genoeg heb ik er toen niet meteen 5 gescoord. Maar zin in pompoen had ik inmiddels wel… Dus; op naar de supermarkt XD. Ik scoorde een fles-pompoen voor €3 en maakte daar vervolgens een pan soep mee waar we de hele week nog van kunnen eten.
Wist je trouwens dat je soep ook heel goed kunt invriezen? Zelfs in van die hersluitbare plastic zakjes, die je plat kunt leggen in je vriezer? Ideaal!
Goed; het wordt tijd voor mijn simpele pompoensoep recept. Ik gebruik voor deze soep o.a. kokosmelk en gember, waardoor hij een ietwat Thais randje krijgt. En lekker dat ‘t is! Woehoe! Let’s soep!
Nodig voor een flinke pan soep: 2 sjalotten – 1 teen knoflook – 1 tablet groentebouillon – 1 flespompoen (hoe groter hoe beter) – 400ml kokosmelk – 2×2 cm gember – 1 theelepel sambal – 1 theelepel gemberpoeder
ook nodig: een staafmixer
Snijd de sjalotten, knoflook en gember in kleine stukjes.
Snijd de pompoen ook in kleine stukjes van ongeveer 2×2 cm. Dit kan gewoon met schil en al.
Verhit olie in een kookpan op middelmatig vuur. Bak de uit, knoflook en gember een paar minuutjes in de pan, totdat de ui glazig is.
Voeg dan de pompoenstukjes er aan toe en roer alles door elkaar. Schenk er dan net zo veel water bij, totdat de pompoen net onderwater staat. Doe dan het bouillonblokje erbij en doe de deksel op de pan. Laat het 15-20 minuten zacht koken.
Zet dan de staafmixer op de soep en pureer het tot een gladde soep. Voeg dan alle kokosmelk, sambal en gember toe en roer door elkaar. Laat de soep nog heel even pruttelen en dan is ‘ie klaar. Oeh; eventueel breng je hem nog op smaak met peper en zout.
Soep kun je meteen opeten, maar is vaak de volgende dag nog lekkerder. En zoals gezegd, kun je de soep ook prima invriezen en dan nog een maand of 2 (denk ik) bewaren. Chill! Wij namen ‘m in een bak mee naar het strand en hebben ‘m daar lekker bij zonsondergang opgegeten. Zo chill! Broodje brie en zongedroogde tapenade erbij… Mjam!
Wie o wie is er ook gek op pompoen ? 😀 Heb jij nog een lekker pompoensoep-recept? Deel ‘m hieronder!
Mijn BBQ boek is al bijna 1000x besteld!
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.
Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!
Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.
Irma zegt:
Deze vorige week gemaakt en eerlijk, dit was lekker! Romig, smaakvol en gewoon mega lekker. 🙂