Tagliatelle en kabeljauwfilet in pesto met cherrytomaatjes en knoflook

Hallo lieve lezers! Gisteravond deed ik een oproep voor lekkere pastarecepten en ik heb een paar lekkere receptjes ontvangen, bedankt! Ik maakte vanavond echter een andere pasta, namelijk deze. Ik maakte het klaar voor drie personen, dus hou daar rekening mee in de ingrediënten.

Je verwarmt de oven voor tot 190C. Ondertussen maak je de pesto door 65gr pijnboompitten, 100gr parmezaanse kaas, een halve basilicumplant, 1 teen knoflook en een flinke scheut olijfolie te mengen en pureren (staafmixer!). Je legt de kabeljauwfilet in een ovenschaal, strooit er zout&peper over en smeert de vis in met de helft van de pesto. Daarop leg je (per vis) een takje met cherrytomaatjes (AH Excellent) en daarover pers je 1 teen knoflook uit. Dit gaat 15 minuutjes in de oven. Ondertussen kook je de tagliatelle en als die klaar is, schep je de rest van de pesto door de pasta. Bij het opdienen leg je de vis op de pasta, et voilà!

Ik vond het lekker, maar doe er de volgende keer wel meer knoflook door. Bas vond het saai en z’n broertje vond het erg lekker 🙂 Meningen verdeeld dus. Anyway.. Het is lekker, ziet er spectaculair uit en is toch heel gemakkelijk klaar te maken, dus probeer het zelf eens en laat me weten wat je er van vindt 😀

Byebye

PS: Wisten jullie dat het vandaag International Chocolate Day is? 😉

2 reacties op “Tagliatelle en kabeljauwfilet in pesto met cherrytomaatjes en knoflook

    • Wat lief, dank je! En JA helaas maar 1 dag INternational Chocolate day, maarrrrrr als je 'chocolate day' googled krijg je veel meer hits nog 🙂 Bijvoorbeeld 1 oktober: National Chocolate day in Peru. Wie zegt dat we dat in Nederland niet moeten vieren?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *