Taco’s met (nep)kip, avocado, tomaat, kaas en mayonaise

Ola amigos! Gisteravond wist ik even niet wat ik moest eten en dat gooide ik op Twitter. Waarop iemand antwoordde: TACO’s! En toen dacht ik: JA, dat heb ik al lang niet gehad. En weetje wat dus echt bizar is? Mijn Albert Heijn verkoop gewoon geen losse taco’s! What happened? Waarom niet?! Dus toen kocht ik een pak Taco’s van Knorr, inclusief saus die ik niet nodig had (#voedselverspilling) en wat denk je? De fucking helft van die taco’s was gewoon gebroken. Boeeee! Dus toen at ik maar drie taco’s en dat was wel genoeg om m’n buik te vullen, maar absoluut niet genoeg voor m’n gemoedstoestand: dit was zó lekker, ik wilde er veel meer!

Nodig voor één persoon: 1 kipfilet of vegetarische kipstukjes (ik gebruikte vega) – 1 tomaat – 1/2 avocado – 3 tacoschelpen – wat geraspte kaas – mayonaise voor erbij

Snijd de kipfilet in stukjes en bak gaar/knapperig in een pan. Voeg daar in stukjes gesneden tomaat aan toe en bak even mee. Oeeh vergeet hier niet wat peper en zout over te strooien, anders is het ietwat flauw.

Snijd een avocado in stukjes en vul de tacoschelpen met avocado. Stop ook de (nep)kip en tomaat in de schelpen en top af met kaas. Zet dit een minuut of 10 in de oven, totdat de kaas gesmolten is.

Serveer de schelpen eventueel met mayonaise of ketchup. Ik denk dat het allebei lekker is, maar ik ging voor mayo, omdat ik ze gek genoeg een soort van droog vond en mayo was de oplossing. Klinkt misschien gek, maar was echt gruwelijk lekker.

Overigens denk ik dat dit recept ook heel lekker is met cheddar en als je nog wat Texmex kruiden door de kip heen bakt, maar ik krijg daar vaak buikpijn van en had nog een date ‘s avonds dus ik ging voor plain :D. Oh en ook goed om te weten: ik was eigenlijk van plan om er nog wat verse peterselie door/over te doen, maar ik vergat het te kopen in de supermarkt. Potverdikkie.

Hoe dan ook: het was een zeer geslaagde maaltijd en ik ga het zeker nog eens opnieuw maken <3.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

3 reacties op “Taco’s met (nep)kip, avocado, tomaat, kaas en mayonaise

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *