Stamppot wasabirucola met gebakken zalm

YES! Het is vrijdag! Ik heb de werkweek overleefd! Ik ben al ongeveer een eeuw aan het kwakkelen met m’n gezondheid en dat is intens irritant en daardoor kijk ik steeds enorm uit naar het weekend; de tijd dat ik niet op kantoor hoef te zitten terwijl ik eigenlijk in bed wil liggen. En vandaag is het vrijdag en dus blogdag en daarom kan ik lekker vanuit bed werken. Precies waar ik aan toe ben, woehoee!

Ik heb deze week alleen maar gezonde dingen gegeten, maar dan ook echt. Vaak heb ik op het punt gestaan om eten te bestellen via thuisbezorgd, maar ik móet even vitaminen en mineralen binnenkrijgen om m’n weerstand weer wat op te krikken. En m’n eetlust is echt nihil, dus een pizza van thuisbezorgd krijg ik waarschijnlijk toch niet weg.

Maandag at ik al een gekke pasta met allemaal groentes, dinsdag maakte ik een groentesoep, woensdag werd er voor me gekookt en donderdag wist ik echt even niet meer wat ik nog moest maken en dus vroeg ik jullie om advies.

Voor het eerst kon ik daar alleen ook niet echt tussen vinden waar ik zin in had en dus voltrok zich het rampzalige scenario van dat ik naar de supermarkt ging zonder een lijstje; zonder enig idee wat ik zou eten die avond. En dat is een drama, want dan loop ik dus rondjes en nog meer rondjes en alle verpakkingen schreeuwen naar me: KIES MIJ! En dat weet ik het dus niet hè.

Wijs als ik ben besloot ik de eerste de beste groente te pakken die mijn naam riep (wasabirucola) en ging ik daar een maaltijd omheen bouwen. Beetje aardappelpuree erbij, een zalmfiletje bakken en klaar. Simpel, enigszins voedzaam en best iets wat ik naar binnen kon krijgen.

Nodig voor één persoon: 1/2 zakje wasabirucola – 1 zalmfilet – 1 zakje aardappelpuree

Veel te makkelijk dit: bak de zalmfilet aan beide kanten in een koekenpannetje in een minuut of 4-6 gaar. Giet 250ml kokend water op het aardappelpoeder en roer tot een puree. Voeg de rucola hier aan toe en klaar ben je. Beetje peper & zout ét voilà!

En dat is dus gewoon een prima maaltijd. Niet heel interessant, maar wel gewoon prima. Als je ziek(ig) bent: perfect.

Wat maak jij klaar als je je niet helemaal lekker voelt?

Overigens ben ik het helemaal met je eens dat deze foto heel lelijk is. Maar m’n camera was leeg en mijn mobiel lag voorhanden, dus toen was ik lui en gebruikte ik die. 

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

SINTERKLAAS-TIP!
Vorig jaar stroomde op 5 december mijn Instagram-timeline vol met mensen die mijn kookboek cadeau kregen van de Sint. Dat wil ik dit jaar weer. Zullen we er samen voor zorgen? Geef het Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet Kookboek cadeau aan iemand óf vraag ‘m zelf en post een foto op social media! Koop ‘m via Bol.com, bij Bruna, de Bijenkorf of een andere boekenwinkel in Nederland of België!

MEER RECEPTEN ZALM:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *