Spareribs met rozemarijnaardappeltjes en sla

Hoi allemaal! Gisteravond hebben le boyfriend en ik heerlijk gegeten. Bas was donderdag jarig en dat hadden we niet echt gevierd, dus ik vond het tijd om zaterdag maar eens even lekker te eten; echt iets wat Bas lekker vindt. Op onze allereerste date ooit, 6,5 jaar geleden, aten we spareribs en dus vond ik dat nu ook wel een goed idee.

Ik was van plan om ze helemaal zelf te marineren en klaarmaken, maar helaas had de slager geen naturel spareribs meer. En dus moest ik ’t doen met voorgegaarde/gemarineerde ribbetjes.. Ik kan jullie dus ook helaas geen recept geven. Jammer! En de rozemarijnaardappeltjes die er bij aten, waren ook een soort van kant- en klaar. Je hebt dus helemaal niets aan deze blogpost 😀 Maar ik ga je toch vertellen hoe we ’t hebben klaargemaakt.

Nodig voor twee personen: 2 gemarineerde spareribs van de slager – celavita ovenaardappeltjes rozemarijn – ijsbergsla – tomaat – komkommer – sladressing – pijnboompitjes/croutons – eventueel barbecuesaus (die op de foto is HEEL lekker).

Vraag aan je slager hoe je de spareribs klaar moet maken. Die van ons hoefden nog maar 20 minuutjes op 130C in de oven. De rozemarijnaardappeltjes moesten volgens mij 25 minuten op 220C, maar heb ik ongeveer een uur op 130C gedaan, omdat ’t anders niet uitkwam met de spareribs. Erbij maakte ik sla met tomaat, komkommer, dressing en wat pitjes. Klaar!

Het was heel lekker en ik zat binnen no-time vol. Het was al ongeveer drie eeuwen geleden dat ik spareribs had gegeten, dus het was wel weer eens lekker. Maar ik vind ze niet meer zo lekker als vroeger… Toen kon je me er echt ieder moment van de dag voor wakker maken. Nu niet.

Vanavond gaan we sushi eten, met de ouders van Bas, vanwege z’n verjaardag. Het gaat hun eerste keer sushi zijn, dus ik ben benieuwd of het een succes wordt… ‘T is foodwise wel echt een duur weekend zeg! Morgen maar een soepje eten.. 😉


LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

2 reacties op “Spareribs met rozemarijnaardappeltjes en sla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *