Hey hey! Vandaag heb ik weer eens een lekker lunch-recept voor je. Ik maakte vandaag een simpel broodje kip met sweet chili saus met rauwkost en sla. Super simpel en super lekker. Ik maakte het met vegetarische kip, maar je kunt ook voor biologische kipstukjes kiezen.
Het is een lekker en simpel gerecht voor lunch of lekker als licht avondmaal. Dan zou ik twee broodjes p.p. eten. Aan de slag!
Nodig voor 2 personen:
– 160gr (vega) kipstukjes (ik vind die van PLUS heel lekker)
– 1 eetlepel kipkruiden
– 2 eetlepels sweet chili saus
– een handje gemengde sla
– 2 witte pistolletjes
– een beetje rauwkost; ik kocht een kant en klaar zakkie bij AH met komkommer, prei, selderij en rode paprika, dat was qua smaak wel lekker. Je kunt ook kiezen voor bosui i.p.v. rauwkost
Bereiding van simpel broodje kip
Bak de kipstukjes in de pan met een scheutje olie rondom lekker bruin en knapperig in 10 minuten op middel tot hoog vuur. Voeg de kipkruiden er aan toe en bak even mee.
Schenk er dan wat sweet chili saus bij en zet het vuur op middelmatig. Hussel alles door elkaar en laat de saus een beetje ‘aanbranden’ op de bodem van de pan. Dus hussel niet te veel. Zo gaat de saus aan de kipstukjes plakken. Vet lekker.
Beleg de pistolletjes met een laagje sla, wat rauwkost en de gebakken kip. Klaar!
Een super makkelijk recept, maar wel echt een lekker maaltje. Het is weer eens iets anders met de lunch en ik vond het heerlijk. Ik hoop jij ook!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Annemarie zegt:
Wij vinden de vegan kipstuckjes van De Vegetarische Slager heel lekker!
We kopen bij de groothandel vaak een grote doos die we in de vriezer gooien, veel goedkoper en heel handig te doseren.
leonie zegt:
Oeh wat een goede tip! Ik vind namelijk dat de helft van de tijd er precies te weinig van die stukjes in een verpakking zitten. Top tip!