Vega burger met rucola, cheddar & bbq-saus

Hey you! Dit weekend heb ik voor het eerst de Mc2 burger van De Vegetarische Slager gegeten en ik ben echt super enthousiast! Ik wist dat deze vega burger heel goed scoort onder de vega burgers, maar op de een of andere manier had ik ‘m zelf nog nooit geproefd.

Dit weekend was het zo ver. Ik maakte simpele broodjes hamburger met cheddar, rucola, saus en gegrilde courgette en het was echt een heer-lijk-e maaltijd. Aanrader!

Nodig voor 2 personen:
– 1/2 courgette
– 2 zachte bolletjes
Mc2 burgers van De Vegetarische Slager
– 2 plakjes cheddar
– handje rucola
– beetje mayonaise
– beetje barbecuesaus
– beetje gebakken uitjes (van die harde)
– frietjes voor erbij

Bereiding van de vega burger:
Snijd de courgette in plakjes en bak in de pan met een scheutje olie aan beide kanten goudbruin.

Bak de frietjes ondertussen af in de Airfryer. Ik ga normaal altijd voor Franse frietjes, maar koos dit keer eens Oma’s friet van Aviko, uit de Airfryer en vond dat erg lekker!

Snijd de hamburgerbroodjes even doormidden en rooster ze heel even in een oven die je laat voorwerwarmen. Zo wordt het broodje net een beetje knapperig van binnen en dan vind ik zelf altijd wel lekker.

Bak de burgers met olie in de pan rondom bruin. Ik moet zeggen dat ik meteen tijdens het koken al enthousiast was over deze vega burger, omdat ze er echt heel “vlees”-achtig uitzien. Dat vindt niet iedereen belangrijk, maar ik vind het soms wel fijn bij een vegetarisch product. Ze bakken ook echt mooi bruin, zoals vlees zou ook zou doen. Dus ik vond het top.

Als de burgers er mooi gebakken uitzien, leg je er nog even een plakje cheddar op, zodat die nog even kan smelten in de hitte van de pan.

Beleg de broodjes met: een beetje rucola, gegrilde courgette, mayonaise, burger, cheddar, barbecuesaus en een beetje gebakken uitjes. Klaar! Eet smakelijk!

vega burger

Ooooh mensen, wat vond ik dit lekker. Echt echt echt heel erg goed. De smaak van de burger is top, de structuur is lekker. Ja; ik durf wel te zeggen dat ik dit – zo op een broodje met allerlei lekkers – de perfecte vegaburger vond. MJAM!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vega burger

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *