Schnitzel met zelfgemaakte frites en sla

schnitzel_patat_sla

Hey daar! Gister had ik de hele dag enorm veel zin in VLEES. Ik haalde m’n lunch bij Boer Geert en ging voor een pistolletje met heel veel beef Teriyaki, maar zelfs toen was mijn vlees-honger nog niet gestild. Wat vrij raar is, want ik heb bijna nooit vlees-cravings.

Eenmaal in AH aangekomen heb ik nog heel even voor het vleesschap staan twijfelen of ik niet lekker met mezelf zou gaan gourmetten (aka: gourmetpakket kopen en alles in de pan bakken), maar dat vond ik toch een beetje te ver gaan. In plaats daarvan koos ik netjes één stukje vlees uit, haalde ik wat ingrediënten voor erbij en at ik verrukkelijk.

Nodig voor één persoon: 1 Wienerschnitzel (die van AH en Dirk zijn lekker) – 4 overrijpe aardappeltjes (leg ik zo uit) – beetje ijsbergsla – appelmoes – truffelmayo – olijfolie – zout – limoen

Als ik zelf frietjes maak, doe ik dat altijd van de aardappelen die ik nog in huis heb. Nu heb ik ongeveer een maand (twee maanden?) geleden deze aardappelen aangeschaft en inmiddels zijn die toch wel compleet verpieterd. Maar! Je kunt ze dan dus nog perfect gebruiken om frites van te maken. Zélfs als er al rare dingen uit beginnen te groeien en ze rimpelig en zacht worden.

Kijk, ik weet niet of dit gezondheidtechnisch ook helemaal slim is, maar ik leef nog en dat is toch zeker 1 van de 1 testpersonen die dit heeft overleefd. 100% resultaat dus.

Goed; half verpieterde aardappeltjes dus; snijd de stukjes die er opeens aan groeien af (die eet je niet op) en snijd de aardappeltjes in frites van ongeveer een centimeter dik. Hussel ze door elkaar, besprenkel met olijfolie, meng er zout door en spreid ze uit over een rooster in de oven. Doe 25-30 minuten op 180C en klaar zijn ze.

Bak ondertussen je schnitzel in een koekenpan met boter. Eerst even aanbakken aan beide kanten (2 min per kant, eventueel extra boter toevoegen voor meer knapperigheid) en daarna op laag vuur gaar laten worden. In totaal ben je in 6-8 minuten wel klaar.

Serveer de schnitzel op je bord, de frites erbij, wat sla erbij met een scheutje olijfolie en wat zout. Serveer met truffelmayonaise (mijn nieuwe liefde) en appelmoes (voor bij de schnitzel). OH! En bijna vergeten: een half limoentje erbij natuurlijk; dan kun je je schnitzel, waar je net zo je best op hebt gedaan om ‘m knapperig te krijgen, lekker sompig maken. Yay!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

2 reacties op “Schnitzel met zelfgemaakte frites en sla

  • Die stukjes die er uit groeien zijn gewoon de wortel van de aardappel. Ze zijn niet echt bepaald lekker, maar ook niet gevaarlijk hoor.

  • Het ziet er lekker uit! En van zulke aardappels eten word je echt niet ziek, is helemaal niet erg. Zolang ze maar niet schimmelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *